‘Kars ve ‎Yaşanacak Bir Türkiye’

‘Kars ve ‎Yaşanacak Bir Türkiye’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili Adayı Zeki Nacitarhan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor.

Nacitarhan, CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak ve parti yöneticileri ile birlikte Kars esnafını ziyareti sırasında, partisinin Kars yerelinde ve ülke genelinde 7 Haziran’ın ardından hayata geçirecekleri proje ve uygulamalarını anlatıyor.

Bu seçimlerin ülkemiz için son derece önemli olduğunu Karslılara anlatan Nacitarhan, 1991 ve 1995 yıllarını kapsayan 19. Dönem SHP ve CHP Kars milletvekili olarak Kars’a neler yaptığını kısaca anlatıyor.

Nacitarhan, aşağıda sıraladığı hizmetlerin tamamı ve daha nicesinin 1991 - 1995 yılları arasında SHP yani, bu günkü CHP kadrolarının hükümet ortaklığı döneminde yapıldığına dikkat çekerek. ‘Kars ve ‎ Yaşanacak Bir Türkiye’ için bütün çalışmalarının Cumhuriyet Halk Partisi ve şahsı adına devam edeceğini de anlatıyor.

Nacitarhan, o yıllarda Kars için yaptıklarını kısaca şu şekilde sıralıyor:

1- Kanun teklifi tarafımdan verilen Kafkas Üniversitesi’nin kuruluşunu gerçekleştirdik.

2- Selim Bayburt Barajının programa alınarak ihalesinin yapılmasını, temel atma törenini ve barajın yapımını gerçekleştirdik. ( Bu baraj, şehrimizin hem içme suyu ihtiyacını karşılayacak, hem de Selim ve Kars Ovasının sulamasını gerçekleştirecektir. )

3- Ardahan ve Iğdır’ın il olmalarını gerçekleştirerek, Karsımızın bölge şehri olmasını sağladık. Şehrimizin bölge şehri olması sonucun da DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğünün Kars’ta kurulması gerçekleştirildi.

4- Devlet Hastanesinin yapımına başlandı.

5- Havaalanının hizmete geçirilmesi bu dönemde yapıldı.

6- Sarıkamış Kış Sporları ve Kayak Merkezinin 1. Etap bitirildi, 2. Etabın ihalesi yapılarak yapımına başlandı. ( ki bu merkez bitirilmesiyle dünyanın ve Avrupa’nın en önemli kayak ve kış sporları merkezlerinden biri haline gelmiştir. )

7- TOKİ Kars’ta ilk defa konut yapımına başladı.

8- Posof - Türközü ve Çıldır - Aktaş gümrük kapılarının yapımı tamamlandı. (Türközü Kapısının yapımı ve açılışı gerçekleştirildi, Çıldır Aktaş ise tesislerin yapımı tamamlanmasına rağmen açılışı halen yapılmamıştır)

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler