“Kars” yazısı yeni yerine konuldu

“Kars” yazısı yeni yerine konuldu

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla Bisiklet Parkurunun içerisinde bulunan “Kars” yazısı yeni yerine konuldu.

Kars Vadisi Projesi kapsamında hayata geçirilen “Bedesten Projesi” hızla devam ediyor. Proje kapsamında Bisiklet Parkurunun içerisinde bulunan “Kars” yazısı önceki gün görevliler tarafından taşındı. Yazı, bugün Kars Valiliği tarafından yaptırılan Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağının yanındaki parka konuldu.

Kars Kalesi etekleri ve Kars Çayı kenarında yapımına başlanan tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerlerine değer katacak olan “Kars Vadisi Projesi ve Kars Bedesteni Konak ve Çevre Düzenlemesi” çalışmaları aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında bölgeye 200 adet ağaç, 7 bin adet bodur ağaç ve çalı niteliğindeki bitkiler dikilecek ve 25 bin metrekarelik alanda peyzaj çalışması yapılacak, 200 metrelik de seyir ve oturma alanı yapılacak. Ayrıca, yapılacak bin 800 metrekare kapalı alana sahip bedesten içerisinde Kars'a gelen yerli ve yabancı misafirlerin kaşar, bal gibi yöresel ürünleri satın alabilecekleri 8 dükkan, bir adet kafe ile bir adet lokantadan oluşan ve vatandaşlara hizmet edecek bir kompleks yer alacak.

“kars”-yazisi-yeni-yerine-konuldu-(4)-001.jpg“kars”-yazisi-yeni-yerine-konuldu-(3)-001.jpg“kars”-yazisi-yeni-yerine-konuldu-(2)-001.jpg“kars”-yazisi-yeni-yerine-konuldu-(1)-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler