“Kars” yazısına yürüme yolu yapıldı

“Kars” yazısına yürüme yolu yapıldı

Kars Valiliği tarafından yaptırılan bisiklet parkurunun içerisinde bulunan “Kars” yazısına yürüme yolu yapıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Valiliği tarafından Kars Kalesi eteklerinde 12 Havariler Kilisesi, Evliya Camisi, tarihi taş köprü, hamamlar arasında ve Kars Çayı kenarında ücretsiz olarak Kars halkına hizmet veren ve vatandaşların spor yaparak dinlenebileceği bir alan haline getirilen bisiklet parkuru geçtiğimiz aylarda hizmete açılmıştı.

Bisiklet parkurunun içerisinde bulunan ve Kars halkı tarafından büyük ilgi gören “Kars” yazısı mevsim şartları nedeniyle çevresinde oluşan çamurdan dolayı yapılan şikayet Kars Valiliğini harekete geçirdi.

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla “Kars” yazısının çevresinde bulunan yeşil alanın bir kısmı parke taşı ile döşenerek vatandaşların yazının etrafında rahat fotoğraf çekmesini sağlıyor. Bilindiği gibi ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilerin yanı sıra vatandaşların uğrak yeri olan alan, tarihi mekan içerisinde gece ve gündüz mükemmel bir görüntü veriyor. Arka planında ‘Kars’ yazısının bayrağımızın renginde olması ve yazı içerisinde Türk bayrağının tasarlanmış olması da özellikle ilgi odağı oluyor. İlimizi ziyaret eden misafirler ile fotoğraf sanatçıları da yılın her mevsimi ve günün her saatine arka planında tarihi ve doğal doku ile birlikte yazının fotoğrafını çekmeden bölgeden ayrılmıyor.

“kars”-yazisina-yurume-yolu-yapildi-(1).jpg“kars”-yazisina-yurume-yolu-yapildi-(2).jpg“kars”-yazisina-yurume-yolu-yapildi-(3).jpg“kars”-yazisina-yurume-yolu-yapildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler