‘KARS’ yazısının önünde buluşalım!

‘KARS’ yazısının önünde buluşalım!

Günümüz insanı seyahat planı yaptığında, gitmek istedikleri kentlerin iyi yerlerinin arasına öncelikle o şehrin meydanlarını almak ister.

Tacettin DURMUŞ

Son yıllarda neredeyse Türkiye’de ki tüm il ve ilçe meydanlarında yapılan ışıklı şehir isimleri, oranın yeni simgeleri haline geldi. Kars il merkezinde olduğu gibi ilçe meydanlarına yapılan şehir isimleri, kentlerin ve ilçelerin tarihi noktalarının da önüne geçti.

Kars Kalesi önüne konulan ‘KARS’ yazısı da tarihi kentin yeni simgesi olurken, Kafkas Üniversitesi giriş kapısı ve yerleşke içerisine konulan ‘KAÜ’ yazısı da aynı etkiyi uyandırdı.

SERKA tarafından finanse edilen “Kars Çayı ve Çevresi Düzenleniyor, Turizm Hayat Buluyor ” projesi ve Kars Bedesteni ve Konakları İle Turizm Alanları Hayat Buluyor” projeleri ile gerçekten hayat bulan Kars Kalesi ve çevresindeki tarihi doku gün yüzüne çıkarken merkeze konulan ‘KARS’ yazısı da tarihi dokuya renk katıyor.

‘KARS’ yazısının bulunduğu nokta artık bir birini bulmak istemeyenlerin buluşma noktası haline de geldi. Telefonla biri birini arayan iki insan ‘Nerede buluşalım’ diye biri birine sorduğunda ‘Bedesten Meydanında 'KARS yazısının önünde buluşalım’ diye randevu veriyor. Burada buluşan eş, dost ve arkadaşların ilk işi hemen tarihi dokuyu da arka palana alarak hatıra fotoğrafı çektirmek oluyor. Hatıra fotoğrafı çektiren herkes daha sonrada sosyal medya hesaplarından paylaştıkları fotoğrafları ile Kars’ın gönüllü tanıtım elçisi de oluyorlar.

Kars’ı ziyaret eden yerli ve yabacı ziyaretçiler ile birlik halkın da mutlaka uğrak yeri olan ‘KARS’ yazısı, kentin en merkezi yeri haline geldi. Sonra yaklaşılan her iki proje ile gün yüzüne çıkan tarihi bölge, kıskandıracak kadar görücüye çıkarken, ‘KARS’ yazısı da hafızalara kazınmaya başladı. Halk arasında ‘Bedesten veya Bedesten Meydanı’ olarak algılanmaya başlanan bölge, artık Kars’ın en uğrak merkezi haline geldiği gibi şehrin ve meydanın tanınırlığı gibi biri biriyle bütünlemiş hale geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler