Kars, yeni bir kültür varlığına daha kavuşuyor

Kars, yeni bir kültür varlığına daha kavuşuyor

Kars Valiliği tarafından kalenin altında yapımı süren Bedesten çalışmaları sırasında tarihi yapı gün yüzüne çıktı.

Volkan KARABAĞ

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, çalışmalar sırasında gün yüzüne çıkan tarihi yapıda incelemede bulundu. Görevliler tarafından yapının toprak altında kalan kısmında çalışmalar başlatılırken, yapının Kars turizmine kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.

İncelemenin ardından gazetecilere tarihi yapı hakkında açıklamada bulunan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Bedesten çalışmaları esnasında burada yıkık taş bir yapı da gün yüzüne çıktı. Buranın tam tarihi bilinmiyor ancak bu taş yapıda çalışmalarımızı başlattık. Çalışmalarımız ilerledikçe gördük ki toprağın altında tarihsel değeri olan, daha önce kullanılmış yapılar var. Biz orayı gün yüzüne çıkartmak istiyoruz, daha sonra tabi ki gerek Koruma Kurulumuz gerekse tarihçilerden buradaki değerleri de inşallah gün yüzüne çıkartmış olacağız. Burayı da turizmin hizmetine sunacağız, şehrimizde bir kültür değeri daha kazanmış olacak. Kültür varlıkları anlamında çok fazla zenginiz ama her yerden tarih ve tarihi mekanların çıktığı çok önemli bir şehirde yaşıyoruz. Bu hepimiz için önemli bir şans, bizim 750 civarında tescillenmiş kültürel varlığımız var, inşallah bir tane daha olmuş olacak.” dedi.

EVLİYA CAMİ VE ÇEVRESİ ARAÇ TRAFİĞİNE KAPANACAK!

Vali Öksüz, Evliya Cami ve çevresinin araç trafiğine kapanacağını kaydederek, “Bütün bunlarla birlikte Kars Kalesinin de içini ve surlarda restorasyon etmek istiyoruz. O çalışmalarımız da tamamlandığı zaman diğer çalışmalarımızla birlikte iyileştirmeler yapacağız. Evliya Cami ve çevresinde de bazı çevre düzenleme çalışmalarımız olacak. Bu bölgeyi yaya trafiğine açmak, araç trafiğine kapatmak suretiyle çalışmalarımız sürüyor. Şehit Hulusi Aytekin Caddesinde sokak sağlıklaştırmasını yaptık. Tüm bu çalışmalarımızla birlikte tarihi bir mekan, cazibe merkezi bir mekan ve Karslılara burada dinlenip, vakit geçirebilecekleri bir alanı oluşturmuş olacağız.” diye konuştu.

kars,-yeni-bir-kultur-varligina-daha-kavusuyor-(3)-002.jpgkars,-yeni-bir-kultur-varligina-daha-kavusuyor-(1)-002.jpgkars,-yeni-bir-kultur-varligina-daha-kavusuyor-(4)-004.jpgkars,-yeni-bir-kultur-varligina-daha-kavusuyor-(5)-002.jpgkars,-yeni-bir-kultur-varligina-daha-kavusuyor-(2)-002.jpgkars,-yeni-bir-kultur-varligina-daha-kavusuyor-(6).jpgkars,-yeni-bir-kultur-varligina-daha-kavusuyor-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler