Kars’a kaçak yollarla gelen 43 yabancı uyruklu şahıs sınır dışı edilecek

Kars’a kaçak yollarla gelen 43 yabancı uyruklu şahıs sınır dışı edilecek

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerinin il genelinde Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti olaylarının önlenmesine yönelik çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars polisinin bu yönde yaptığı çalışmalar kapsamında, Digor yolu üzerinde durdurulan bir araçta yapılan kontrollerde, araç içerisinde ülkemize kaçak yollardan giriş yapan 17 Afganistan  ve 26 Pakistan uyruklu olmak üzere toplamda 43 şahsın ele geçirildiği bildirildi. Yabancı uyruklu şahısları taşıyan aracın sürücüsüne de Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti suçundan adli işlem yapıldı.

Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, toplam 43 yabancı uyruklu şahsa haklarında yapılacak olan idari işlemlerin tamamlanmasının ardından 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında sınır dışı işlemi başlatıldığı belirtildi.

Öte yandan Kars il genelinde ülkemize kaçak yollardan giren şahsıların yakalanmalarına yönelik çalışmaların demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edeceğinin de Kars kamuoyu tarafından bilinmesi istendi. 

kars’a-kacak-yollarla-gelen-43-yabanci-uyruklu-sahis-sinir-disi-edilecek-(1).jpgkars’a-kacak-yollarla-gelen-43-yabanci-uyruklu-sahis-sinir-disi-edilecek-(2).jpgkars’a-kacak-yollarla-gelen-43-yabanci-uyruklu-sahis-sinir-disi-edilecek-(3).jpgkars’a-kacak-yollarla-gelen-43-yabanci-uyruklu-sahis-sinir-disi-edilecek-(4).jpgkars’a-kacak-yollarla-gelen-43-yabanci-uyruklu-sahis-sinir-disi-edilecek-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler