Kars'a Kar Yağdı Lastikçiler Bayram Etti

Kars'a Kar Yağdı Lastikçiler Bayram Etti

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı en çok Karslı lastikçileri sevindirdi. Araçlarının lastiklerini değiştirmek için Karslılar lastikçilere akın etti.

Yaşanan yoğunluk ile ilgili açıklama yapan oto lastik ustaları, "Hava sıcaklığı düştü ve ondan sonra kar dün akşam saatlerinde bir anda bastırınca, herkes lastik değiştirmeye akın etti. Geçen senelere oranla talep aynı. Emniyetli bir sürüş için kışın araç sahiplerine kış lastiği kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Kış lastiği kar düştüğünde alınan bir ürün değildir. Ekim aylarında lastiklerini takarak bu son dakika sıkıntısına girmemelerini öneriyoruz." dedi.

Kış lastiği taktıran sürücüler ise, "Kış ayı geldi. Kışlık lastikleri taktırma ihtiyacı duyduk. Sürücü arkadaşlara tavsiyem, illa kar yağmasını beklemesinler. Zamanında lastiklerini değiştirsinler. Yoksa kazalara sebep olabilirler. Karlı ve buzlanma olan yollarda görüş mesafesini korusunlar. Özellikle ani frenlerden kaçınsınlar. Hepimizin güvenliği için kış ekipmanlarını araçlarında bulundursunlar." ifadesini kullandılar.

Yaşanan yoğunlukla ilgili lastikçi çalışanları ise 150'den fazla aracın lastiğini değiştirdiklerini, işlerin çok yoğun geçtiğini ve bu sürecin ay sonuna kadar devam edeceğini söylediler.

Önceki ve Sonraki Haberler