KARSDAK, üçüncü denemede Süphan Dağına zirve yaptı

KARSDAK, üçüncü denemede Süphan Dağına zirve yaptı

Karslı dağcılar ülkenin en yüksek üçüncü dağı olan Süphan Dağına üçüncü denemelerinde zirve yaptı.

Volkan KARABAĞ

Kars Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) üyesi dağcılar, daha önce iki kez kış tırmanışı için gittiği, ancak olumsuz hava koşulları ve çığ tehlikesi nedeniyle zirve yapamadan geri dönmek zorunda kaldıkları ülkenin en yüksek üçüncü dağı olan Süphan Dağına tırmandı.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar Beldesi Kışkıllı Köyü rotasından tırmanan dağcılar zorlu bir tırmanışın ardından zirve yapmayı başardı. Zirvede dağcılar Atatürk posteri açtılar.

4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı tırmanışına KARSDAK Başkanı Özfer Koçak liderliğinde Prof. Dr. Doğan Gönüllü, Kemalettin Özışık, Mehmet Güneş, Mahir Merkit, Erdinç Erdağı, Mahir İşlekter, Nesip Kılıçaslan ve Özkan Soylu katıldı.

Zirvede açıklama yapan Başkan Koçak, “Ülkenin en yüksek üçüncü dağı olan Süphan Dağına zirve yapmanın mutluluğunu üçüncü denememizde yaşadık. Yaptığımız bu zirveyi önceki yıl amansız hastalığa yenik düşen arkadaşımız Doktor Yakup Raşidoğlu ve Kars dışında olup da irtibatını kesmeyen dostlarımıza armağan ediyoruz.” dedi.

karsdak,-ucuncu-denemede-suphan-dagina-zirve-yapti-(1).jpgkarsdak,-ucuncu-denemede-suphan-dagina-zirve-yapti-(2).jpgkarsdak,-ucuncu-denemede-suphan-dagina-zirve-yapti-(3).jpgkarsdak,-ucuncu-denemede-suphan-dagina-zirve-yapti-(4).jpgkarsdak,-ucuncu-denemede-suphan-dagina-zirve-yapti-(5).jpgkarsdak,-ucuncu-denemede-suphan-dagina-zirve-yapti-(6).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler