Kars’ın Akyaka ilçesi sular altında

Kars’ın Akyaka ilçesi sular altında

Kars'ın Akyaka ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle iki mahallede 27 ev sular altında kaldı. Yaklaşık 500 bin TL maddi zarar meydana geldi, 1 at ve 1 inek sel sularına kapıldı.

  Kars Valisi Ahmet Kara, beraberindeki daire amirleriyle birlikte bugün sel afetinin meydana geldiği Akyaka İlçesine giderek incelemelerde bulundu. Akyaka Kaymakamı Karahan Daşdan ve Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan ile sel bölgesini gezen Vali Kara, vatandaşlarla konuşup sorunlarını dinledi.

 

Daha sonra Kaymakamlık binasına geçen Vali Kura burada durum değerlendirmesi yaptı. Kara, özellikle ilçe içinden geçen dere yataklarının istinat duvarlarının daha yüksek ve düzenli yapılması gerektiğini söyledi. Yaraların sarılacağını da belirten Vali Kara “Geçmiş olsun” dileklerini ilettikten sonra ilçeden ayrıldı.

 

İlçe Belediye Başkanı Turgut Turan, yaklaşık 500 bin TL zarara yol açan selin ani kar erimesiyle çevre köylerden gelen suyun birleşip ilçenin içinden geçen iki derede taşkınların olmasıyla meydana geldiğini söyledi. İstasyon ve Tepe mahallelerinde 27 evin sular altında kaldığını ve evlerde eşyaların büyük oranda zarar gördüğünü de belirten Turan, “Vatandaşlarımızın hayvan yemleri, yakacak odunları, bazı tarım aletleri, sulamada kullanılan borular ile onlarca kümes hayvanı sulara kapıldı. Ayrıca bir inek ile bir de at suya kapıldı. Bayındırlık Müdürlüğü’nden görevliler geldi ve tespitlerde bulundular. Yine yarın suların çekilmesinden sonra Tarım Müdürlüğü ekiplerinin ilçeye gelerek hasar tespiti yapmaları bekleniyor. Belediyemize ait su isale hattı büyük çapta zarar gördü. Yaklaşık 300 bin TL tutarında zararımız var. Bir çok su patlağı da oldu. Uzun uğraşlar sonucu mahallelerin bir kısmına bu akşam itibariyle su verdik. Su seviyesi sabah saatlerinde 3 metreyi aşıyordu. Şu an çekilmeler oldu ama bu haliyle bile su seviyesi 2 metrenin üzerinde. Bugün yaşanan sel felaketinin benzerleri bundan önce de 1988, 1999 ve 2004z yıllarında da yaşanmıştı. Bu yıl kar az olduğu için böyle bir felaket beklenmiyordu ama oldu. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler