Kars’ın Balı, Kaşarı ve Uzun Elmasına talip artıyor

Kars’ın Balı, Kaşarı ve Uzun Elmasına talip artıyor

Metro Market, Kars'ın yerel ürünlerinin başında gelen bal, kaşar ve Kağızman'ın uzun elmasını reyonlarına taşımak için çalışmalar başlatmak üzere Kars'a geldi.

Kars’ın Balı, Kaşarı ve Uzun Elmasına talip artıyor

Metro Market, Kars’ın yerel ürünlerinin başında gelen bal, kaşar ve Kağızman’ın uzun elmasını reyonlarına taşımak için çalışmalar başlatmak üzere Kars’a geldi.

Kafkas Üniversitesi, Serhat Kalkınma Ajansı ile Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin il genelinde Kars’ın yöresel ürünleri üzerinde coğrafi işaretleme çalışmaları başlatması, Merto ve Migros gibi yurt dışında olduğu gibi yurt içinde de birçok ilde şubeleri bulunan gros marketlerin ilgisini Kars’a çekmeye başladı.

Bu konuda yapılan çalışmalar neticesinde Metro’nun satın alma gurubu, Boğa Tepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu’nun önderliği ve rehberliğinde Kars’a gelerek Kars’ın balı, kaşarı ve Kağızman’ın uzun elmasının üretim aşamaları ve pazarlama çalışmaları hakkında bilgi edindiler.

Metro’nun Satın Alma Grup Müdürü Ayşin Işıkgece, Kalite ve Güvence Grup Müdürü Tülay Özel, Süt Satınalma Grup Müdürü Selçuk Cantez, Pazarlama ve Reklam Müdürü Nihal Aras ve Kalite Güvence Kıdemli Uzmanı Yasemin Ertürk, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu’nun rehberliğinde, Kars’ta ki üreticilerle bir araya gelerek alan çalışmaları gerçekleştirdi.

Meto’nun Satın Alma Grubu üyeleri, konu ile ilgili olarak Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Şahin, Peynir Üreticileri Biriliği Başkanı Turgut Ilgar, Arıcılar Birliği Başkan vekili Adem Ertaş ve bazı süt ve peynir üreticileri ile Kars Otel’de düzenlenen bir toplantıda bir araya geldiler.

Toplantıda Karslı paydaşlarıyla bir araya gelen grup, katılımcılardan Kars kaşarı ve balı ile Kağızman’ın uzun elmasının üretim ve pazarlama aşamalarını masaya yatırdı. Böylece Kafkas Üniversitesi, Serhat Kalkınma Ajansı ile Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin, Kars’ın değeri olan ürünleri üzerinde coğrafi işaretleme çalışmaları başlatıldıktan sonra Kars, bal, kaşar ve uzun elma da hak ettiği değeri görmek için ilgi çekmeye başlamış oldu. Çeşitli market zincirleri de Kars’a gelmeye başladı. Migros’un ardından Metro’nun temsilcileri de Kars’a gelerek Kars’ın yöresel ürünlerini reyonlarına taşımak için çalışmalar yapmaya başladı. Ayrıca Kars’a gelen diğer dev marketlerin satın alma guruplarının yanı sıra Metro Marketler zincirinin satın almacıları Satın Alma Grup Müdürü Ayşin Işıkgece, Kalite ve Güvence Grup Müdürü Tülay Özel, Süt Satınalma Grup Müdürü Selçuk Cantez, Pazarlama ve Reklam Müdürü Nihal Aras ve Kalite Güvence Kıdemli Uzmanı Yasemin Ertürk te Kars’ta memnuniyetle ayrıldılar. 

Önceki ve Sonraki Haberler