Kars'ın Bayramdan Beklentileri Ne ?

Kars'ın Bayramdan Beklentileri Ne ?

Ramazan bayramına sayılı günler kala vatandaşları Ramazan Bayramı heyecanı sardı. Ramazan Bayramı öncesi Kars'ta en küçükten en büyüğe ortak beklenti ise 'huzur ortamı sağlanması' oldu.

Vatandaşlar, geçmiş yıllardaki bayramların daha güzel olduğunu, dost, aile ve arkadaş ziyaretlerini daha sık yaptıklarını ve ayrıca konuşmayan insanların dahi bayramlar vesilesiyle aralarının düzeldiğini söyleyerek, bu yıl ki bayramın ülkemize huzur getirmesi temennisinde bulundular.

Geçmiş yıllarda ki bayramları çok aradıklarını söyleyen vatandaşlar, “ Geçmiş yıllarda bayramlar bir çok konuda barış kapısı olurdu. Dost, aile ve akraba ziyaretleri daha sık yapılırdı. Geçmiş yıllarda bayram tebrik kartları vardı mesela insanları bu kartları alır sevdiklerine güzel sözler kullanarak birbirlerinin bayramını kutlarlardı. Geçmiş yıllarda ki bayramları adeta arar olduk. Son yıllar da bu heyecanı bulamıyoruz. Umarız bu yıl ülkemize her şeyden önce huzur gelir. Ülkemizde huzurun olması bizleri de huzurlu kılar. İnşallah bu huzur ortamına Ramazan bayramı vesile olur” dediler.

Öte yandan yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla görüşlerini belirten bazı turizmciler ise , “Ülkemize huzurun gelmesini istiyoruz. Turizm açısından da çok önemli bu konu. Yurt dışından ya da yurt içinden gelen yerli yabancı turist kafileleri turizme büyük katkı sağlamaktadır. Özellikle bayramlar turizm açısından büyük fayda sağlamaktadır. Ülke ekonomisine katkısı oldukça fazladır. Oteller olsun, ulaştırma hizmetleri açısından otobüs firmaları olsun ellerinden gelen her türlü imkanları sağlamaktadır. Umarız bu bayramda ülkemize huzur getirir ve ayrıca turizm açısından da katkı sağlar” şeklinde konuştular.

Bayramı en çok bekleyenleri ise her zamanki çocuklar oldu. Çocuklar bile bayramda öncelikli huzur, sevgi ve saygı istediler. Bunun dışında şeker ve tatlı yiyecekleri için mutlu olduklarını belirten çocuklar, herkesin bayramını Kars’tan bu düşüncelerle kutladılar. kha

Önceki ve Sonraki Haberler