Kars’ın Çalıkuşu Öğretmeni oldu

Kars’ın Çalıkuşu Öğretmeni oldu

Kars'ın Çalıkuşu Öğretmeni oldu

ÖZEL HABER

 

Kars’ın Çalıkuşu Öğretmeni oldu

Kars’ta varlıklı bir ailenin en küçük kızı olarak dünyaya gelen Atatürk kız Meslek Lisesi Müdiresi Asalet Atalay’a öğrencileri ‘Çalıkuşu’ ve ‘anne’ diye hitap ediyor

Azmiyle okuyup öğretmen olduktan sonra mezun olduğu okulun müdürlüğünü yapan Asalet Öğretmen, adı gibi asil bir meslekte olmanın gurunu yaşıyor

Yoksul kızların burs almasında yardımcı olarak gönüllerinde taht kuruyor

  24 Kasım Öğretmenler Günü Kars’ta anlamlı ve coşkulu törenlerle kutlanırken, Atatürk kız Meslek Lisesi’nin müdiresi Asalet Atalay dikkatleri üzerine çekti. Öğretmenlik mesleğini küçük yaşta benimseyen ve azmiyle, kararlılığıyla okuyan Asalet Atalay, öğrencilerine anne şefkatiyle yaklaşması ve sorunlarıyla ilgilenmesi nedeniyle Karslılar’ın gönlünde taht kurdu. Asalet Atalay, mezun olduğu Atatürk Kız Meslek Lisesi’ne müdür olarak geri döndükten sonra 75 kız öğrencinin eğitimini sürdürebilmesi için de burs sağladı. Bu yaklaşımları ve gayretleriyle de öğrencileri ona ‘Çalıkuşu’ ismini taktılar. Bir yandan da öğrencilerin ‘anne’ diye seslendikleri Asalet Atalay, Kars’ta okumak isteyen çocukların sayısının çok fazla olduğunu ama sorunun eğilimlerle aşıldığını söyledi.

  Asalet Atalay, öğrencilerinin bugün çiçekle öğretmenler gününü kutlaması nedeniyle de oldukça duygulandı. Onlara tek tek sarılan ve birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Asalet Atalay, duygularını şöyle dile getirdi:

  “Ben sevilmemi öğrencilerime bağlıyorum. Çünkü bir eğitimci olarak kendi okuduğum okulda 28 yıldır görev yapıyorum. Bu yıllarda bir çok öğrencim oldu. Eğitime çok değer verdiğim için severek görev yapıyorum. İdarecilik yaptıktan sonra tüm günüm öğrencilerimle geçiyor. Öğrencilerimin ikinci anneleriyim, Benim için bütün hayatım öğrencilerimdir. Yeter ki okusunlar ve işkadını olsunlar. Kars’ta dünyaya geldim ve eğitimimi bu okulda tamamladım. Başka illerde de görev yaptım ama 1993 yılından bu yana Kars’tayım. 1994 yılından bu yana da okul müdürlüğü görevini yürütüyorum. Gönüllü bir eğitimci olduğuma inanıyorum. Öğrencilerimin hepsi birer kardelendir, hepsi birer öğretmendirler. Onlar bana ‘Çalıkuşu’ diyorlar. Ama onlarda bir ‘Çalıkuşudur’. Bana bazıları ‘anne’ der bazıları da ‘Çalıkuşu’ der. Öğrencilerimizi görünce çok duygulanıyorum. Varlıklı bir ailenin çocuğuyum sıkıntı çekmedim ama benim okuduğum yıllarda kız çocukları üniversiteye gitmiyordu, gidenlerin sayısı da çok azınlıktaydı. Ama ben ailemin en küçüğü olduğum için çok şanslıyım, ağabeylerimin de etkisiyle okudum. Başarımı da kültürlü bir ailenin çocuğu olmam ve Doğulu olmama bağlıyorum. Ayrıca, öğretmenliği sevmem ve çocuk gelişimi öğretmeni olduğum için branşımı da sevmeye bağlıyorum. Duygusal yönüm ağır bastığı için çocuklarımı da çok seviyorum ve hepsinin okumasını istiyorum. Benim okulum, benim öğrencilerim. Benim çocuklarım demek bana zevk veriyor”

  12 çocuklu bir ailenin en küçük kızı olan Asalet Atalay’ı öğrencileri de yere göğe sığdıramıyorlar. Hepsi bir ağızdan ‘Asalat annemizi çok seviyoruz” diyerek sevgi ve saygılarını gösteriyorlar”

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler