Kars'ın Dev Yumrukları'na Görkemli Karşılama!

Kars'ın Dev Yumrukları'na Görkemli Karşılama!

​Ukrayna’nın Lviv kentinde gerçekleştirilen şampiyonada, finalde Azeri boksör Bahtiyar Gazibeyov ile karşılaşan Necat Ekinci, rakibini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Serhat’ın Bogaları Ukrayna’da yapılan Yıldız Erkekler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek bir sürü güzel maçların ardından finale yükseldiler. Necat Ekinci Avrupa Şampiyonu oldu ve ay-yıldızlı bayrağımızı şerefle dalgalandırdı, İstiklal Marşımızı okuttu. Tugrul Han Erdemir de çok güzel bir maç yaptı ama hakem tercihi ile yenildi.

Boks Federasyonu Başkanlığı’nın 2015 yılı Faaliyet Programında yer alan Yıldız Erkekler Avrupa Boks Şampiyonası 15-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ukrayna’nın Liviv Şehri’nde yapıldı.Şampiyonada, finalde Azeri boksör Bahtiyar Gazibeyov ile karşılaşan Necat Ekinci, rakibini yenerek altın madalyanın sahibi oldu. 60 kiloda mücadele eden Tuğrulhan Erdemir ise Bronz madalya aldı.

BOKSÖRLERE GÖRKEMLİ KARŞILAMA

Her iki boksör de antrenör Vedat Demirkol, Harakani Havalimanında davullu-zurnalı karşılandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, şube müdürleri Öner Osmanoğlu, Müslüm Kılıçoğlu, Ahmet Adıgüzel, Sporcu Eğitim Merkezi Müdürü Metin Rıza Akıl, boks antrenörü Kıvanç Buru, Sarıkamış Müdürü Ali Koçak, atletizm antrenörü Bahattin İnce, Sporcu Eğitim Merkezi sporcuları Necat Ekinci’nin annesi babası, Tuğrul Han Erdemir ile diğer sporcuların yakınları, çok sayıda Karslı vatandaşlar karşıladı.

Antrenör Vedat Demirkol, “Milli takım olarak tam kadro katıldık. 13 sporcu ile temsil ettik. Finale Serhat’ın Bogaları damgasını vurdu. Herkes bu maçları ayakta alkışladı. Ayrıca Kars’taki antrenmanlarda sporcularımıza çok yardımcı olan, onların gelişimde büyük katkısı olan boks antrenörümüz Kıvanç Buru’ya da çok teşekkür ederiz.” dedi.

Demirkol şunları söyledi:

“Ukrayna’da yapılan Yıldızlar Boks Şampiyonasına 13 siklette katıldık. Çok iyi antrenmanlar yaptık. Bizim de iki sporcumuz vardı. 57 kiloda Necat Ekinci ve 60 kiloda Turhan Erdemir. Toplam 4 madalyamız var. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştılar. Necat Ekinci final maçında İstiklal Marşımızı okuttu, orada çok duygulandık. Turhan Erdemir de yine çok iyi bir şekilde yarıştı, rakibine çok az farkla maçı verdi ama bize göre aldı da hakemler tercihlerini o taraftan yana kullanınca 2. oldu. Türkiye’yi ve Kars’ımızı en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. En kaliteli en başarılı sporu Kars’ımızın oldu. Çalışmalarımızda emeği geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz. Aslında onlar bizim görünmeyen kahramanlarımız. Uzun yıllardan beri çalıştık, çocuklarımız iyi çalıştılar, şampiyonluklar elde etiler. En sonunda da Avrupa Şampiyonasında Avrupa ikincisi oldular. Uzun süreden beri Türkiye’de Avrupa şampiyonu yoktu o da oldu çok şükür oldu. Önümüzde de dünya şampiyonası var ve bende ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. 57 kiloda Necati Ekinci Yıldızlar Avrupa şampiyonu oldu, 60 kiloda Turhan Erdemir de Avrupa 2.’si oldu.”

Avrupa Şampiyonu Necat Ekinci, “57 kiloda ülkemizi temsil ettim ve Kars’ımızı. Çok şükür şampiyon oldum ve istiklal marşımızı okuttum. Bütün Avrupa duydu inşallah dünya şampiyonasına daha iyi hazırlanacağız. Orada da ülkemize altın madalyayı getirmeye çalışacağız. Ülkeyi temsil etmek harika bir duygu.”

Turhan Erdemir de, “Burada çok iyi hazırlandık. Türkiye şampiyonasına gittik, şampiyon olduk, milli takımda. Vedat Demirkol hocamız bizimle geldi, Avrupa şampiyonasına gittik çok iyi yarıştık finale kadar çıktık. Türkiye’yi ve Kars’ı en iyi şekilde temsil ettik. Arkadaşım Necat’ı tebrik ediyorum, tekrar şampiyon oldu. Başkanımız Güksel Polat’a da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat ise şöyle konuştu:

“Türkiye şampiyonasında şampiyon olan yarışmacılarımız yurt dışındalar, Avrupa şampiyonasında 13 siklette temsil edildi. 13 sikletin 2’si ilimizden. 57-60 kilo gençlerimiz gittiler. Bu milli takımımız 4 tane madalya aldılar. Bir birincilik bir ikincilik iki tane de üçüncülük aldılar. 4 tane sporcumuz madalya aldı bunların iki tanesi Kıvanç hocamızın yetiştirdiği sporcular. Birisi şampiyon oldu birisi Avrupa 2.’si oldu. Önümüzde de dünya şampiyonası var inşallah oraya da gençlerimiz en iyi şekilde hazırlayacağız. Dünya şampiyonasında da ilk önce şampiyonluk olmazsa ilk 3 derece bekliyoruz inşallah. Ona göre çalışacaklar hocaları ona göre antrenman programları yapacaklar. İnşallah şampiyon olup ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edip dönecekler.”

BOKSÖRLER ŞEHİR TURU ATTI

Sporcular, açıklamaların ardından araç konvoyuyla düzenlenen şehir turunda vatandaşları selamladılar. Yaklaşık 1 saat süren konvoyun ardından sporcular evlerine götürüldü. Evlerin önünde de mini törenler yapıldı ve boksörler anne ve babalarının elini öperek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler