Kars’ın Göz Bebeği Özelleşiyor…

Kars’ın Göz Bebeği Özelleşiyor…

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın “Şeker fabrikaları benim gözümün bebeği ama özelleştirilecek” ifadesi Kars’ta büyük tepkilere neden oldu.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

2011, 2012, 20015 ve son olarak bugün yani 1 Kasım 2017 tarihinde gündeme gelen Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi Kars’ı son derece mutsuz etti.

Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2018 bütçesi üzerindeki görüşmelerde şeker fabrikalarındaki geçici işçilerin durumuna ilişkin soruya, “Şeker fabrikaları benim gözümün bebeği. İşçi arkadaşlarımızın hassasiyetlerini biliyoruz. İşçilerimiz, sendikalarımızla şeker fabrikalarının daha da büyümesi için çalışmalar yapacağız. Tabii özelleştirme de yapacağız” dedi.

Kars’ın tek tüten bacası olan 1993 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu zamana kadar Kars ekonomisine hem üretim açısından hem de istihdam açısından büyük getiri sağlayan Kars Şeker Fabrikası yine özelleştirme konusuyla gündeme geldi. Kars’ta kotasını 3 bin ton şeker üretiminden 15 bin ton şeker üretimine, 20 bin ton pancar üretiminden ise 115 bin ton pancar üretimine çıkaran Kars Şeker Fabrikasının özelleştirilme kararına bir anlam verilemiyor.

kars’in-goz-bebegi-ozellesiyor…-(1).jpgkars’in-goz-bebegi-ozellesiyor…-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler