Kars’ın havası iyi!

Kars’ın havası iyi!

Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan hava ölçümüne göre Kars’ın havasının iyi olduğu tespit edildi.

Kış mevsimi nedeniyle Kars’ta kömür satış noktaları ve kazan daireleri denetimleri aralıksız sürüyor.

Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, satış izin belgesi olmayan, torbasız ve torba üzerindeki bilgiler ile satış izin belgesi uyumsuz olan kömürlerin satışının ve kullanımının engellenmesi amaçlanıyor.

Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tuncer Tekin, kazan daireleri denetimlerinde vatandaşların bu konularda bilgilendirilip uyarıldığını ifade ederek, “Ayrıca ateşçi belgesine haiz personel çalıştırmaları gerektiği yönünde de uyarılmaktadırlar. Çünkü eğitim almış, ateşçi belgesi sahibi kalorifer kazanı yakma işinde çalışan vatandaşlarımızın da bildiği üzere, katı yakıtlı kazanlarda tekniğine uygun yakma sağlanmadığında tam yanma olmayacağından yakıtın bir kısmı verimlilik sağlamadan baca gazı ile veya kül ile atık olarak dışarı atılmaktadır. Trafikten kaynaklı hava kirliliğini önleme kapsamında da egzoz emisyon ölçüm pul denetimi yapılmaktadır. Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerince egzoz emisyon ölçüm pul denetiminde söz konusu pulu olmayan veya süresi geçmiş olan araç sahiplerine de İl Müdürlüğümüzce idari yaptırım uygulanmaktadır.” dedi.

Karslıların da hava ölçüm işlemlerini internetten an be an izleyebildiğini kaydeden Tekin, “İlimizin hava kirliliği konusu ise, merkezde İstasyon Mahallesinde bulunan ısınmadan kaynaklı hava kalitesi ölçüm istasyonu ve Kars Kız Meslek Lisesi Bahçesinde bulunan trafikten kaynaklı hava kalitesi ölçüm istasyonlarından alınan anlık veriler http://www.havaizleme.gov.tr web adresinden herkes tarafından izlenebilmektedir. İlimizde hava kalitesi indeksinde genel olarak kötü ya da sağlıksız bir değer oluşmamıştır. İlimiz hava kalitesinin kötü ya da sağlıksız olmaması sevindirici olmakla birlikte, daha iyi olması için özellikle vatandaşlarımızın, yukarıda da ifade edildiği gibi ilimizde istenilen kriterlerde yakıt kullanmaları ve ateşçi belgesine haiz kaloriferci çalıştırmaları, kış döneminden önce baca temizliği yaptırmaları ve dönem süresince kalorifer kazanlarının sıklıkla temizliğinin yaptırılması önemlidir. Ayrıca; doğal gaz kullanımının öncelikle tercih edilmesi de ilimizde hava kirliliğinin olmamasında önem arz etmektedir.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler