Kars'ın içler acısı hali!

Kars'ın içler acısı hali!

Kars’ta caddeler köstebek yuvası, kaldırımlar çöpten geçilmiyor

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Kars’ın durumu içler acısı, belediye hizmetlerinden mahrum olan Karslıların seçimde nasıl bir yol çizeceği ise merak ediliyor.

Tarihinde en kötü 5 yılı yaşayan Kars, her ne hikmetse bir arpa boyu yol alamıyor. Karslılar hak etmedikleri bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Kentin bütün cadde ve sokakları çöpten geçilmezken, özellikle son günlerde kente gelen yerli ve yabancı turistlerde Kars’ın durumuna üzülüyor. Buram buram tarih kokan bir kentin nasıl bu kadar geri kaldığına anlam veremeyen misafirler, Türkiye’nin hiçbir şehrinin Kars kadar kötü durumda olmadığını savunuyorlar.
Whatsapp ihbar hattımıza gelen fotoğraflarla kaldırımların çamur, yolların köstebek yuvası, çöplerin alınmadığı ve yağan karın sadece güneşin etkisiyle eridiği kentte belediye hizmeti verilmediği ortaya çıktı. Sadece tabelada ‘Kars Belediyesi’ yazısı ibaresinden belediyenin var olduğunu ifade eden vatandaşlar, Kars’ın geleceğinden de pek emin değil. 

Seçimlerin hizmet odaklı değil, insan odaklı yapıldığı Kars geçen son 5 yılda tam anlamıyla dibe vurdu. 5 yıl boyunca kentte tek çivi çakılmadı. Sadece Faikbey ve Cumhuriyet Caddesi yol ve kaldırımı karayollarınca yapıldı. Kazımpaşa Caddesi ise belediye tarafından kaldırımı yapılırken, mevcut olan asfaltı da kırıldı. 5 yılı boşa geçen bir belediye yönetimi Karslıları hüsrana uğrattı. 

Türkiye’nin en pis kenti görünümünde olan Kars’ta belediye sadece adıyla var oldu. Hizmet etmeyen, halkını hizmetlerden mahrum eden bir belediye yönetimi Kars tarihinde görülmedi. Her dönem seçilen belediye başkanları kentte bir takım projeler yaparken, mevcut belediye yönetimi sadece oturdu ve koskoca bir 5 yılı boşu boşuna heba etti. Son 1,5 ayı kalan belediye yönetimin ise Karslılar biran evvel gitmesini istiyor.

karsin-icler-acisi-hali!-(1).jpgkarsin-icler-acisi-hali!-(2).jpgkarsin-icler-acisi-hali!-(3).jpgkarsin-icler-acisi-hali!-(4).jpgkarsin-icler-acisi-hali!-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler