Kars’ın işsizliğine el sanatları katkı sunacak!

Kars’ın işsizliğine el sanatları katkı sunacak!

Başkan Bilgen, “Bunu sadece bir hobi gibi değil, gerçekten şehirde işsizlik sorununa da el sanatları açısından katkı sunabilecek, bir projeye inşallah dönüştürürüz.” dedi.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Kars Belediyesini açmış olduğu Ücretsiz El Sanatları Kursları kapsamında eğitimlerini tamamlayan kursiyerler tarafından yapılan çalışmalar görücüye çıktı.

“Taş Bebek” kursuna katılan kursiyerlerin ürettikleri ürünler Namık Kemal Kültür Merkezinde sergilendi. Aşıklar tarafından söylenen yöresel türkülerin ardından Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci ve davetliler serginin açılışını yaptı. Daha sonra katılımcılar sergiyi gezdi.

Sergiyi gezen Kars Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca yaptığı açıklamada, “Bu yaz itibariyle yaz kurslarımızda hobilerin gelişmesine imkan sağlayacak hem de meslek edinmesine yardımcı olacak kurslarımızı tamamladık. Bu kurslarımıza çok büyük ilgi aldık, özellikle kadınlardan yoğun talep vardı. Gerçekten zahmetli bir, çok güzel ürünler ortaya çıktı. Bunlarında böyle sergilenmesi hem emeklerinin görünmesi hem de Kars’a ait yöresel ürünlerin görünür kılınması adına çok önemli. Kursiyerlerimizin ve hocamızın ellerine ve emeklerine sağlık. Ben eminim ki Kars’ı daha güzel ifade edecek çeşitlilikte ürünlerde ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak.” dedi.

Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen ise 3 gün sürecek serginin ardından buradaki ürünlerin İstanbul Maltepe’de 31 Ekim-03 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’ne göndereceklerini ifade ederek, “Bugün buradaki sergiye olan talebi durumuna göre bunu istihdam projesine çevirmek istiyoruz. Bunu sadece bir hobi gibi değil, gerçekten şehirde işsizlik sorununa da el sanatları açısından katkı sunabilecek, iş arayan insanların hem üretebilecekleri hem de ürettiklerinden gelir de elde edecekleri, ayrıca şehri de tanıtabilecekleri bir projeye inşallah dönüştürürüz. Bu projelerimize destek olursak daha kurumsal, daha yaygın, belki mahallelerde de bu kursları düzenlemek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Kurs Eğitmeni Ayşe Akaslan ise kurs süresinin yaklaşık 2,5 ay sürdüğünü belirterek, “2,5 ay içerisinde taş bebeklerimizin yanı sıra kendi imkanlarımızla Kars’a ait, Kars’a özgü el sanatlarına ait, geleneksel ürünler de yaptık. İnşallah daha güzel bir projede daha iyi bir şekilde bunları devam ettiririz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kars Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca tarafından kursiyerlere katılım sertifikaları verildi.

Sergide taş bebeğin yanı sıra, tabak süsleme, ahşap boyama, ahşap yakma, tezhip, minyatür hat, ebru, taş süsleme, taş boyama, takı tasarım, anahtarlık ve kitap ayraçları mevcut.

Sergi 3 gün açık kalacak.

kars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(6).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(8).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(6)-001.jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(1).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(9).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(10).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(11).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(12).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(13).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(14).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(15).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(2).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!!.jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(3).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(4).jpgkars’in-issizligine-el-sanatlari-katki-sunacak!-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler