Kars’ın Kaderine Temel Atıldı

Kars’ın Kaderine Temel Atıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Organize Sanayi Bölgesi Sanayi girişindeki Lojistik Merkezi’nin temelini atarak, 30 Ekim 2018 tarihinde Lojistik Merkezin hizmete gireceğini söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Yıllardır özlemle beklenen Kars Lojistik Merkezin temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından, Organize Sanayi Bölgesi yanında törenle atıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Lojistik Merkez ile ilgili sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Milletvekili Selahattin Beyribey ve Vali Rahmi Doğan burada yaptıklarının konuşmasının ardından Bakan Arlan yüklenici firma ile 94 milyon 300 bin TL bedelle imzalanan sözleşme kapsamında inşa edilecek lojistik merkezinin içerisinde toplam 16 kilometre uzunluğunda 27 demiryolu hattının inşa edileceğini söyledi.

Törende konuşan Bakan Arslan, yüklenici firma ile 94 milyon 300 bin TL bedelle imzalanan sözleşme kapsamında inşa edilecek lojistik merkezinin içerisinde toplam 16 kilometre uzunluğunda 27 demiryolu hattının inşa edileceğini söyledi.

Bakan Arslan, "Sadece Kars’a değil Ardahan’a, Iğdır’a, Ağrı’ya ülkenin 81 iline hizmet etmek zorundayız. Anadolu’yu ana kucağı yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ülkeyi demir ağlarla bir uçtan bir uça örüyoruz. Ecdattan Allah razı olsun, 100 yıl önce onlar bu ülkeye demiryolunu getirmiş ülkeyi demir ağlarla örmüşler. 1950’den sonra özellikle 50 yıl boyunca demiryolları tamamen ihmal edilmiş, demiryolları kaderine terk edilmiş, Atatürk’ün önemsediği demiryolları kaderine terk edilmiş. 100 sene önce 120 kilometre hızla giden yol yapılmış ne olmuş yol eskimiş, yolu yapmak yerine demişiz ki buradan 100 km ile gidersin, yine eskimiş yine yapmak yerine yine demişiz ki buradan 70 kilometre hızla gidersin, yenileme çalışması yapmadık. Tam 60 sene bakım yapılmamış, biz göreve geldiğimizden bu yana demiryolları ülke gündemine gelmiş. Biz bu hattı yenilerken eski ağaç traversleri ve demir traversleri attık ve hepsini beton travers yaptık" dedi.

"Biz Avrupa’nın 6’ncı, Dünya’nın 8’inci ülkesi olarak yüksek hızlı tren işletmecisi faaliyeti sürdürüyoruz" diyen Arslan, "Bir ülkenin 80 yılda yaptığı demiryolu 11 bin kilometre, bizim şuan devam eden 3 bin 380 kilometre. Hizmete açtığımız hızlı treni de katarsanız 4 bin kilometre. Hatları elektrikli hat olarak değiştirme çalışmalarımız sürüyor. Kara treni kaldırıyoruz, türküyü değiştiriyoruz, kara tren gecikir belki de gelmezden yüksek hızlı tren ile yetişire geldik. 4 bin kilometrelik elektrikli hattı 6 bin kilometreye çıkarttık. 11 bin kilometrelik hattın tam 10 bin kilometresini yeniledik. Amacımız var olanı yenilemek ve yetinmiyoruz ülkemizi bir uçtan diğer uca demir ağlarla örmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyoruz. Hızlı tren çalışmaları ülkemizin bir çok ilinde devam ediyor, devam ediyor ki oradaki çalışmaların ardından Kars’a da gelsin. Kars’a da gelecek hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Lojistik Merkezinin hayırlı olmasını dileyen Bakan Ahmet Arslan, "Dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 8 Ocak 2011 tarihinde Karslılara müjde verdi ve dedi ki "Karsa’a Lojistik Merkez yapılacak" dedi. Ana muhalefet diyor 'sizi kandırıyor.' Bizler dedik ki Kars’ın Lojistik Merkezin hiç bir yere gittiği yok, Kars’a Lojistik Merkez yapılacak, Karslıya iş demek, ekmek demek, aş demek. Bakın Allah’tan Karslı akıllı, Karslı ne yaptığını da ne istediğini de biliyor. Karslı biliyor ki Erzurum, Ardahan, Iğdır, Ağrı kalkınırsa bölge olarak kalkınırız, Kars da kalkınır. Bugün Kars Lojistik Merkezin temelini atıyoruz, hayırlı olsun. Bakü-Tiflis-Kars ülkemiz için çok önemlidir, ona entegre olan Lojistik Merkezdir. Bugün inşaatını başlatıyoruz. Başlangıçta 500 kişi ile çalışacak, 2 bin kişi de buna entegre şirketlerde çalışacak. Lojistik Merkezi daha da büyüterek günde 5 bin kişinin çalıştığı hala getireceğiz" ifadelerini kaydetti.

"Yarın çok önemsediğimiz Kesimhanenin de temelini saat 11 de atacağız. Tarım ve hayvancılık şehri olan Kars’ta başkaları anlamaya bilir ama siz çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullanarak yarınki temel atma törenine tüm Karslıları beklediğini söyledi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet A rslan, şunları söyledi: "Köylü vatandaşlarımız diyor köylerde telefon çekmiyor. Telefon çekmeyen köy olmasın diye Karslı bir genel müdür atadık. Yakasına yapışın. İhale süreci başladı. Telefonu çekmeyen köy kalmayacak. Ama telefonu çeksin istiyor baz istasyonun yapılmasını istemiyor. Baz istasyonu yapmadan telefonun nasıl çekeceği sorununu nasıl çözeceğiz? En kaliteli hizmeti alayım ama hizmet yapmak için yapmaları gerekeni yapmayın, işte hayır demelerinin sebebi bu. Siz bize destek olun, siz bizim yolumuzu açarsanız biz de size daha kaliteli hizmet ederiz."

Referandumda Kars'tan destek isteyen Bakan Ahmet Arslan, "16 Nisan Kars için de ülkemiz için de insanlık için de çok iyi bir fırsat çok önemli bir fırsat. Bu fırsat aynı köprü yapmak gibi, yol yapmak gibi. Bize destek verin ülkemizi daha iyi kalkındıralım. Onlar ne diyor köprüye hayır tünele hayır, Allah'tan insanımız ferasetli onları dinlemiyor. İnşallah Karslı, Ardahanlı, Iğdırlı bölgede desteği verecek 16 Nisan’da üzerine düşeni yapacak. 14 yıldır yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu tesis çok önemliydi hepimizin hayaliydi hepimizin rüyasıydı. Başkalarının hayal edemediğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım ve arkadaşları gerçekleştiriyor. Sizin dediğiniz gibi hayaldi gerçek oldu. Kars'ta bir olup ekip olarak size hizmet ederek iki başlılığı ortadan kaldırarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile size hizmet edeceğiz. 15 Temmuz'da gösterdiniz, bugün de gösteriyorsunuz, 16 Nisan’da da göstereceksiniz birlik oluşunuzu, beraber oluşunuzu ve desteklerinizi" dedi.

Bakan Arslan hizmetleri yaparken yalnız olmadıklarını dile getirerek, "Bu işi yaparken tek başımıza yapmıyoruz, 100 bin kişilik ulaştırma ekibiyle, Kars’ta da tek başımıza yapmıyoruz, Vekillerimizle Yunus hocayla, Selahattin doktorumuzla yine yalnız değiliz, tüm ekiplerimizle sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu işleri yaparken takip eden Valimiz, Kaymakamlarımız ve onların ekibi de sağ olsunlar. Kars’ta bir olup ekip olarak size hizmet ederek iki başlılığı ortadan kaldırarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile size hizmet edeceğiz. Hemşerilerime çok çok teşekkür ediyorum. Birlik oluşunuzu, beraber oluşunuzu ve desteklerinizi 15 Temmuz’da gösterdiniz, bugünde gösteriyorsunuz, 16 Nisan’da da göstereceksiniz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Kars Müftüsü Mehmet Genç'in duasıyla Lojistik Merkezinin temeli atılırken, Bakan Arslan, Lojistik Merkezinin 30 Ekim 2018 tarihinde tamamlanacağını söyledi.

kars’in-kaderine-temel-atildi-(1).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(2).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(3).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(4).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(5).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(6).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(7).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(8).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(9).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(10).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(20).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(11).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(12).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(13).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(14).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(15).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(16).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(17).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(18).jpgkars’in-kaderine-temel-atildi-(19).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler