Kars’ın köyleri ana koridorlarla birbirine bağlanıyor

Kars’ın köyleri ana koridorlarla birbirine bağlanıyor

Kars milletvekilleri 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Tarım ve Orman Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, devam eden köy yollarında incelemelerde bulunmaya devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı'nın da eşlik ettiği milletvekilleri Arslan ve Kılıç, dün Sarıkamış - Karakurt, bu günde Esenkent - Digor- Ani Karayolu ile Bozkale - Tuygun Karayollarında incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında Karayolları 18. Bölge Müdürü Behçet Eren, Bölge Müdür Yardımcısı Yardımcısı Vedat Özkul ve yüklenici firma yetkililerinden sona yaklaşılan çalışmalar hakkında bilgi alan milletvekilleri, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

YUNUS KILIÇ, “GÖREVE BAŞLADIĞIMIZDA KARS’TA YOLLAŞMA ORANI YÜZDE 11’LERDE İDİ”

AK Parti Kars milletvekili Yunus Kılıç, Ahmet Arslan ile Kars milletvekili olarak göreve başladıkları günlerde, Kars’ta yollaşma oranının yüzde 11’lerde olduğuna dikkat çekerek, şu anda bu oranının yüzde 60’a ulaştığını söyledi.

Bugün itibariyle Kars’ta 3 önemli bölgede yol çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten milletvekili Kılıç; “Son zamanlarda biraz bozulmuş olan ve yeniden yapılan yolları incelemek üzere bölgedeyiz. Göreve başladığımız dönede faaliyete başlayan Karayolları Bölge Müdürlüğümüz marifetiyle, 27 kilometre uzunluğundaki Digor- Esnekent ve Ani Ören yerinde olduğu gibi, Sarıkamış Karakurt yolu ile birlikte Kars ve Selimi güzergahtaki köylerle de bağlayacak olan Bozkale – Tuygun bağlantı yolları tamamlanmak üzere. Kars il merkezinden Tuygun’a giden bu yol, Selim’in ve Kars’ın merkez köylerinden birçoğuna bağlanacak. 27 kilometre uzunluğundaki bu yol şehirlerarası ve ilçeler arası diyebileceğimiz standartlarda son derece kaliteli biçimde yapılıyor ve şu anda kullanıma verilmiş olan yolumuzu inceledik. Hayırlı olsun dedik. Çok da mutlu olduk. Karayolları ağında bir yol. Karayolları Bölge Müdürümüz ekibi ile beraber şu anda yolda çizgi çalışmaları yapılıyor. Kışa girmeden son derece konforlu bir yol haline gelmiş. Sayın Cumhurbaşkanımızın, eski bakanlarımız Binali Yıldırım ile Ahmet Arslan döneminde özellikle ulaşım altyapısı alanda ciddi iyileşmeler oldu. Sadece Kars’ın değil Bölge Müdürlümüzün Kars’ta açılmış olmasıyla birlikte Kars’ın en büyük kazanımlar elde etmiştir. Bizim de yol ağımızda ciddi bir eksikliğimiz vardı. Biz Ahmet Arslan ile birlikte milletvekili olduğumuz dönemde Kars’ta yollaşma oranımız yüzde 11’lerde idi. Başka şehirlerde çok yakınımızdaki yada uzak şehirlerde yüzde 60’larda olan yollaşma oranı Kars’ta son derece düşüktü. Bu oranı yavaş yavaş yüksek seviyelere çıkarmayı başladık. İnşallah Karayollarımızın kudreti ile beraber insanımızın daha kolay ulaşabileceği yol ağımız daha da genişleyecek. Yol medeniyet, konfor ve ulaşım demektir. Ve bu şu anda bu yolu kullanacak olan vatandaşlarımız, yolun bundan önceki halini de dikkate alırlarsa, devlete, millete ve bize karşı bakışları kesinlikle farklı olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

AHMET ARSLAN, “KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ İLE BÜYÜK YOL KAT ETTİK”

Yunus Kılıç’ın ardından açıklamada bulunan 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2011 yılında Yunus Kılıç ile birlikte Kars milletvekili olduklarında, dönemin Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın Kars’a Kara Yoları Bölge Müdürlüğünü kurdurduğunu hatırlattı.

Bölge Müdürlüğünün kurulmasının ardından Kars ve çevresinde çık şeylerin yapıldığını belirterek, “9 yılda büyük yol aldık ve müteşekkiriz. o günden bugüne bütün arkadaşlarımız güzel hizmetler ediyor. Bu vesileyle bölge müdürümüz Necati Bey’i de rahmetle anıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakanken iken kendisinde arz ettik ve ‘memnuniyetle’ dedi. Bölge Müdürlüğü Kars’a kuruldu. Sayın Binali Yıldırım Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde ilimizdeki destekleri oldu. Nasip oldu ben de bakanlık yaptım. Benim bakanlığım döneminde ve benden sonraki bakan arkadaşlarım da sağ olsunlar bu bölgeye sahip çıktılar. Çok güzel şeyler oldu.” dedi.

KÖY YOLLARI 3 BÖLGEDE ANA KORİDORLARLA MERKEZE BAĞLANIYOR

Karayolları Bölge Müdürlüğünün ağına aldığı köy yollarında çalışmaların kış gelmeden tamamlanacağını da söyleyen Ahmet Arslan; “Özetlemek gerekirse dün 17 kilometre uzunluğundaki Selim - Gürbüzler yolunu inceledik. Teşekkür ediyoruz. Bölge Müdürlüğümüz bu yolu asfalt hale getirdi. En son işlemleri Ekim ayı içerisinde bitecek. Kars - Bozkale - Tuygun yolu yaklaşık 28 kilometredir. Aynı şekilde bu yolu da Karayolları ağına aldık ve bu yolda da işler bitme noktasında ve çizgileri çiziliyor. Şehrin çıkışından itibaren Çimento Fabrikasının ağır tonajlı araçları da bu yolu kullandığı için kışa girmeden komple asfaltını yenilecekler. Aynı zamanda Digor’u Ani Ören Yeri’nde bağlayacak olan Esenkent yolu da 27 kilometre uzunluğunda. Bu yol köy yolu olmasına rağmen Karayolları ağına aldık ve şehirlerarası yol standardına getirdik. 27 kilometrelik yolu da bugün inceledik. Gerçekten müthiş gururlandık ve memnun olduk. Çünkü Kars’ın tarımı ve hayvancılığı önemlidir. Endüstrisi de, turizmi de gelişsin istiyoruz. İşte Kars’ı, Ardahan’ı ve Iğdır’ı bir turizm destinasyonu olarak birlikte düşünmemiz gerek. Iğdır’dan gelen insanlar önce Kars’a gelip sonra Ani’ye geri gidiyorlardı. Sonra Ani’den geri geliyorlardı veya Ardahan’dan gelen insanlar Kars’a gelip sonra Ani’ye geri gidiyorlardı. Ardahan’dan gelen insanlar da Kars’tan Ani’ye gidip geri geliyorlardı. Artık öyle olmayacak. Ardahan’dan Kars’a gelip, Ani’ye geçecek ve daha sonra da Ani’den Digor üzerinden Iğdır’a gidecekler. Bu da Turizm destinasyonun güçlenmesi ve gelişmesi adında daha çok turist gelmesi anlamına geliyor. Dün de Erzurum’dan gelen Horasan - Karakurt yolundaki çalışmaları inceledik. Kars - Erzurum Karayolu barajdan kaynaklı olarak kapandığı için Karaurgan Yolu kullanılıyordu. O yolda da sağ olsunlar çok iyi bir çalışmalar yapıyorlar. Kasım ayının ilk yarısında İnşallah insanımız artık Karaurgan yolu yerine Karakurut’taki yeni bölünmüş yolu kullanacaklar. 46 kilometrelik ve sadece iki viyadükten kaynaklı eksik olan yerleri bu kışın açılmayacak ama o yol hizmet verece. İki yerde servis yolu ile birlikte o yol hizmet verecek. Yani kar yağmadan İnşallah insanlarımız bölünmüş yolda konforlu bir şekilde o yolu kullanacak.” dedi.

22 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOLU, 244 KİLOMETREYE ÇIKARDIK

22 kilometre bölünmüş yol ağını, 244 kilometreye çıkardıklarını da belirten Arslan; “Karayolları Bölge Müdürlüğünün kurulmasıyla birlikte daha önce 22 kilometre bölünmüş yol varken bugün 244 kilometre bölünmüş yol var. Daha bu sene sonuna kadar da artacak ve çalışma devam edenler yolar var. Ve yine hiç BSK yol yokken şu anda 326 kilometre BSK yol var. Yine söyleyelim bu sene yapılan BSK yollar henüz buna dahil değil. Selim Gürbüzler yolu Selim’i Sarıkamış ve Şenkaya yoluna bağlıyor. Bozkale- Tuygun Yolu Kars’ı daha kestirme bir şekilde Selim Göle yoluna bağlıyor. Esenkent, Digor- Ani Yolu ile birlikte bu yollar ana koridaları birbirine bağlıyor. Hemşerimiz için hayırlı uğurlu olsun. Halkımızın bilmeleri gerektir il başkanımız, ilçe başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz zaten yoğun bir mesai ile çalışıyorlar. Bizde Kars milletvekilleri olarak Karslılar adına sorumluluk alan milletvekilleri olarak hem Ankara’da hem de bölgede gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Gerçekten bu projeler bittikçe de çok memnun oluyoruz. Sevinçliyiz, gururluyuz ve hemşerilerimiz adına mutluyuz. Hemşerilerimiz merak etmesinler. Bundan sonra yine Kars’ın projelerinin birlikte bitireceğiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

kars’in-koyleri-ana-koridorlarla-birbirine-baglaniyor-(9).jpgkars’in-koyleri-ana-koridorlarla-birbirine-baglaniyor-(7).jpgkars’in-koyleri-ana-koridorlarla-birbirine-baglaniyor-(6).jpgkars’in-koyleri-ana-koridorlarla-birbirine-baglaniyor-(2).jpgkars’in-koyleri-ana-koridorlarla-birbirine-baglaniyor-(11).jpgkars’in-koyleri-ana-koridorlarla-birbirine-baglaniyor-(10).jpgkars’in-koyleri-ana-koridorlarla-birbirine-baglaniyor-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler