Kars'ın Kültür Hazinesi Büyüyor

Kars'ın Kültür Hazinesi Büyüyor

Kars Valisi Rahmi Doğan, metruk ve yıkılmaya yüz tutmuş binaları Kars'ın kültür hazinesine katmaya devam ediyor.

Kent merkezinde başınızı hangi yöne çevirirseniz bir restorasyon çalışması hemen gözünüze çarpıyor. Osmanlı mahallesi Projesi kapsamında bölgenin tam anlamıyla turizme kazandırılması için tarihi hamamlar restorasyon kapsamına alındı. Mazlumağa ve Muradiye hamamlarında başlatılan çalışmalar tamamlandığında; sergi salonu, sanat galerisi ve kafeterya olarak hizmet vermeye başlayacak.

Öte yandan Kars Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren fakat pasif kalan Kent Konseyi binası da yine Vali Rahmi Doğan'ın girişimleriyle valilik bünyesine alınarak, Kültür ve Sanat Evi olarak restorasyon çalışmaları tamamlandığında Kars halkına hizmet vermeye başlayacak.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı'nın restorasyonunun ardından hemen yanında bulunan İmam Hatip Ortaokulu'nun da yıkılmasıyla boşalan alan GAMP Konağı'na dahil edilmişti. Bu alanın da peyzaj ve çevre düzenlemesinin yapılmasıyla birlikte Konağa dahil edileceği belirtilmişti.

Çalışmalar yalnızca bunlarla da sınırlı değil.. Kars Valisi Rahmi Doğan gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, tarihi hamamlardan, tabyalara, köprülerden, konaklara, evlere kadar Kars'ın kültür ve turizmine kazandıracakları projeleri açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler