Kars’ın kurtarıcılarının ruhuna mevlid-i şerif okundu

Kars’ın kurtarıcılarının ruhuna mevlid-i şerif okundu

Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında tüm şehitler için mevlit okundu.

Tacettin DURMUŞ

Evliya Camisinde Cuma Namazı öncesi okunan mevlit sonrası, 100 yıl önce Kars’ı düşmana karşı savunan ve bu uğruda canlarını feda eden tüm şehitler için Fatiha okunarak ve dualar edildi.

Okunan mevlid - i şerif’in ardından İl Müftüsü Yusuf Eviş okunan Kuran-ı Kerimleri, hatmi şerifleri, salâvat ve hatimleri tüm şehitlerin ruhlarına bağışladı.

Mevlid’i Şerif sırasında camide hazır bulunan Vali ve Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, il jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün ve bazı daire müdürleri ile Karslılar, birlikte Cuma namazını kıldı.

Öte yandan Kars halkı Atatürk’ün Türk halkına hediyesi olan Cumhuriyetin, kurulduğu 1923 yılından bu güne kadar Cumhuriyet Bayramı coşkusunu ve Kars’ın düşman işgalinden kurtuluş bayramını bir arada kutlamanın haklı gururunu yaşadı.

kars’in-kurtaricilarinin-ruhuna-mevlid-i-serif-okundu-(3).jpgkars’in-kurtaricilarinin-ruhuna-mevlid-i-serif-okundu-(4).jpgkars’in-kurtaricilarinin-ruhuna-mevlid-i-serif-okundu-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler