“Kars’ın Projelerinin Arkasında Bakan Arslan Var”

“Kars’ın Projelerinin Arkasında Bakan Arslan Var”

Kars’ta yürütülen çalışmalar, yapılan hizmetler ve vatandaşlardan gelen taleplere yönelik AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Kars için büyük bir değer olduğunu vurgulayan Çalkın, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın büyük sorumluluk gerektirdiğini, buna rağmen Bakan Arslan’ın Kars ile ilgili projeleri, yatırımları ve çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi.

AK Parti Kars İl Teşkilatı olarak göreve geldikleri günden bu yana her gün yarın seçim varmış gibi vatandaşlarla sürekli olarak birlikte olduklarını kaydeden Adem Çalkın, “15 Temmuz sürecinde Kars halk olarak hep birlikte bir ayı geçkin bir süre demokrasi meydanında nöbet tuttuk, ziyaretlerimiz akabinde gittiğimiz yerlerde ziyaretlerimiz olmakta köylerimizde yapılan yatırımlarla ilgili köy evleri olsun içme suları olsun yollar olsun köylülerimizin sorunlarını dinliyoruz eksikliklerini dinliyoruz Grup yolları ile ilgili çözümler üretmeye planlamalar yapmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte sorunu olmayan köy hedefliyoruz ben ilk il başkanı olduğum zaman da söylemiştim. Biz seçimden seçime değil her dönemde artık bir teşkilat yapısı kullanacağız demiştik. Bu sözde duruyoruz, yarın seçim varmış gibi her gün sahalardayız ve halkımızla sürekli beraberiz.” dedi.

Köylerde yürütülen altyapı çalışmalarına ilişkin de açıklamada bulunan Çalkın, amacın sorunu olan köy kalmaması olduğunu dile getirdi. Çalkın, şunları söyledi; “Köylerimizdeki altyapı sorununun ne zaman biteceği yönünde bir tarih vermek doğru değil ama Kars'ın Sonuçta genel bütçeden aldığı bir pay var. Bu pay Özel idaremizce idare ediliyor, çalışmaların projeleri, programları ortaya çıkınca bunun değerlendirilmesi yapılıyor ve ona göre köylere yatırımlar hayata geçiyor.”

Kars’ın cazibe merkezi olması ve alacağı yatırımların arkasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın büyük payı olduğunu belirten AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “Her zaman söylüyoruz Sayın Bakanımız Ahmet Arslan Kars’ın çok önemli bir değerdir, bunun yansımalarını zaten hemen gördük. Bu işler öyle kendi kendine olmuyor, Kars bir anda böyle kendi kendine Cazibe Merkezi olmadı. Kars'ın Cazibe merkezi haline gelmesi hükümetin Başbakan'ın özellikle Kars'tan söze başlaması, geçtiğimiz günlerde Kalkınma Bakanlığı'nda yine Kars’ı önemsiyoruz ve önemli yatırımlar yapacağız sözlerinin arkasında Kars halkı da bilsin ki Ahmet Arslan var. Kars daha da gelişecek ve büyüyecek inşallah, Rabbim Birlik, beraberliğimizi bozmasın.” Şeklinde konuştu.

Kars’ta mahallelere ve köylere yapılan taziye evlerinin önemine ilişkin de dayanışma ve birliktelikler için önemli olduğuna dikkat çeken Çalkın, “Kars Yüzyıllardır birlikte yaşama kültürüne sahip olan bir şehir Elhamdülillah bu konuda hiç bir sıkıntımız yok. Taziye evlerine gelince hedefimiz bütün köylerimizde taziye evi inşa etmek, aynı zamanda bilinsin ki Kars merkezde de birçok mahallede taziye evi yapıldı, yapmaya da devam edilecek. Taziye evleri Kars'ın dayanışmasını da çok öneml,i çünkü biz birbirimizin cenazesinde, düğününde eksik kalmayan bir toplumuz. İnşallah bu yüzyıllar boyu bizden sonraki nesillerde de sürer. İnşallah bu taziye evleri de bunun bir göstergesi, bir örneği olur.” İfadelerini kullandı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Kars ile birlikte bölgeyi çok önemsediğini hatırlatan Adem Çalkın, son olarak şunları söyledi:

“Sayın Bakanımız Ahmet Arslan Elhamdülillah çok önemli bir bakanlığa geldi. İnanın Türkiye'de ulaştırma bakanı olmak oldukça zor. Dünyaya örnek olmuş projeleri yürüten bir bakanlıktır bu bakanlık. Bu dünyaca ünlü projeler içerisinde dünyaya örnek teşkil eden birçok proje var. Bu devasa hizmetler dışında, karayolları, havayolları, denizyolu ve ayrıca haberleşme ile ilgili olan kısmı var. Buna rağmen Sayın Bakanımız Ahmet Arslan her gün Kars'ta olan çalışmaları, Kars'la ilgili olan projeleri takip ediyor. Bizler sürekli bakanımızla istişare halindeyiz. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan Haziran ayında bakan olmasına rağmen fırsat bulduğu her an Kars’ta olmuştur. Hatta bazen bir ayda iki kez bile gelmiştir. Bizleri bayramda da yalnız bırakmayan Sayın bakanımız Bölgemizi tamamen önemsemekte ve ziyaretleri kapsamında Iğdır Ardahan Ağrı illerinde sık sık ziyaret etmektedir. Sayın bakanımız Ahmet Arslan’ın kendi Bakanlığı dışında birçok konuda da Kars'a çok olumlu faydaları olmuştur. Bizler çok iyi biliyoruz ki olmaya da devam edecektir.” diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler