Sarıkamış’ta bir kan davası daha barışla sonuçlandı

Sarıkamış’ta bir kan davası daha barışla sonuçlandı

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Yayıklı Köyü'nde Koç ve Dağaşan aileleri arasında süren kan davası barışla noktalandı.

Yayıklı Köyü’nde yaklaşık 5 ay önce Koç ve Dağaşan aileleri arasında alacak-verecek anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada her iki aileden birer kişi hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine olayların büyümemesi için yapılan barış çalışmaları sonuç verdi.
 
Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Algın, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Keskin, Sarıkamış Müftü Vekili Abit Boz, daire amirleri, İl genel meclisi üyeleri ve Sarıkamış’ın ileri gelenlerinden Bedirhan Cengiz ile iki ailenin üyeleri, geniş güvenlik önlemleri altında Yayıklı Köyü Camisi’nde bir araya geldi. Koç ve Dağaşan aileleri dua ettikten sonra Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim üzerine el basıp, yemin ederek barıştı.
 
Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş burada yaptığı konuşmada, barışın sağlanmasında emeği geçen herkese ve her iki aileye gösterdikleri hoşgörü ve duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti. Barışın kalıcı olabilmesi için küçüğünden büyüğüne herkese büyük görev düştüğünü ifade eden Ermiş, “Bu erdemli vakarlı hareketiniz üzerine buraya geldik. Bizler sizlerin mutlu ve huzurlu olmanız için varız. Sizlerin mutluluğu ile mutluyuz, huzursuzluğuz ile huzursuzuz. Sizlerin parmağı ağrıdığı zaman bizim vücudumuz ağrıyor. Kısa sürede barışın olması memnuniyet verici. Barışın sağlanmasında büyük çaba sağlayan başta Bedirhan beye ve emeği geçenlere bir kere daha teşekkür ediyorum. Ne derdiniz olursa olsun kapımız sonuna kadar açık” dedi.
 
Sarıkamış’ta daha önceden bir çok kan davalıları barıştıran ve bu olayda da barışın sağlanmasında önemli rol oynayan Bedirhan Cengiz, Yayıklı köyü camiinde bir araya gelen Halis Dağaşan ve Ekrem Koç un ailelerinin artık dost ve kardeş olduklarını belirterek, “Tabi ailelerin bana verdikleri güç ve destekle bu barış sağlandı. Beni dinlediler sağ olsunlar. Allah bir daha böyle bir sıkıntı vermesin “dedi. Konuşmaların ardından şeker, lokum ve çay ikram edildi. Ardından Camii bahçesinde ailelerin, birbirleriyle tokalaşmasıyla barış programı sona erdi.
(EY-BA-S) KARS/SARIKAMIŞ (KHA) - EREN YANAR

Önceki ve Sonraki Haberler