Kars'ın Simgelerinden Demir Köprü Restore Ediliyor

Kars'ın Simgelerinden Demir Köprü Restore Ediliyor

Yusuf Paşa ile Sukapı mahallerini birbirine bağlayan tarihi demir köprü restore ediliyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars’ın simgelerinden biri olan yıllarca bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle zamana yorgun düşen Karyolaları Bölge Müdürlüğünün kontrolünde bulunan Demir Köprü, restore edilmesi nedeniyle yaklaşık bir buçuk yıl yaya trafiğine kapalı olacak.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğünce 31 Mayıs 2017 tarihinde başlayan restorasyon çalışmaları 18 Şubat 2019 tarihinde tamamlanarak yeniden Karslıların hizmetine sunulacak.

Yaklaşık 20 yıl öncede yine aynı nedenlerle araç trafiğine kapatılan ve zemini ahşap, diğer bütün bölümleri ise demirden inşa edilmiş olan köprünün restore edilmesi her iki mahalle sakinleri ile Karslılar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Bu yılın oldukça kurak geçmesi nedeniyle altından geçen Kars Çayının da su akışı bakımından olumuz etkilemesinin restorasyon çalışmalarının daha sağlıklı yapılması açısından da bir avantaj olduğu gözlenen Demir Köprünün öncelikli olarak orijinaline uygun olarak onarılması da bir o kadar önem arz ediyor. Mahalle sakinleri su akışının en düşük seviyede olması nedenle yıllardır zeminde biriken atıklarında bir an önce temizlenmesi gerektiğini söylüyor. Vatandaşlar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın girişimiyle, DSİ marifetiyle temizlenen Kars Çayının çevreye yaydığı pis koku ve görüntü kirliliğinin önemli derecede ortadan kalmasına rağmen aynı sorunun yeniden baş gösterdiğinden yakınıyor.

Kars Çayının etrafında ikamet eden mahalle sakinleri ayrıca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Rahmi Doğan, Kars Milletvekili Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve DSİ yetkilerine çağrıda bulunarak bu fırsatın değerlendirilerek Kars Çayının yeniden temizlenmesi gerektiğini de gazetemiz marifetiyle ifade ediyorlar.

Tarihi Demir Köprünün Kars Kalesi, Taş Köprü, 12 Havariler Kilisesi, Evliya Camii, Beylerbeyi Sarayı, hamamlar gibi tarihi ve kültür varlıkların restorasyon çalışmaları ve çevre düzenlemeleri ile birlikte eş zamanlı olarak temizlenmesi ilimiz için son derece önem arz ediyor.

karsin-simgelerinden-demir-kopru-restore-ediliyor-(1).jpgkarsin-simgelerinden-demir-kopru-restore-ediliyor-(2).jpgkarsin-simgelerinden-demir-kopru-restore-ediliyor-(3).jpgkarsin-simgelerinden-demir-kopru-restore-ediliyor-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler