Kars'ın Sorunları Davutoğlu'ndan Çözüm Bekliyor!

Kars'ın Sorunları Davutoğlu'ndan Çözüm Bekliyor!

Kars Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Volkan Karabağ'ın 'Kars'ın Sorunları Davutoğlu'ndan Çözüm Bekliyor!' yazısı:

Kars'ın Sorunları Davutoğlu'ndan Çözüm Bekliyor!

Kars Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Volkan Karabağ'ın 'Kars'ın Sorunları Davutoğlu'ndan Çözüm Bekliyor!' yazısı:

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Kars'a ziyareti öncesi Karslıların beklentileri büyük…

* 2008 yılında temeli atılan ve halen devam eden Bakü Tiflis Kars (BTK) Demiryolu hattı çalışmalarının 2016 yılına sarkması ve akabinde Lojistik Merkez yapımının yılan hikayesine dönmesi kentte üzüntü yaratmaktadır.

* Karslılar Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'ndan özellikle kentten göçün önlenmesi adına, iş istihdamının yaratılarak Kars'a yatırımların gelmesi anlamında Lojistik Merkezin biran evvel adının konulmasını istiyor.

* Kentte Devletin tek tüten bacası olan Şeker Fabrikasının akıbetinin belirsizliğini koruması Şeker Fabrikası çalışanlarını kara kara düşündürüyor.

* Kentte 'ZARAR EDİYOR' denilerek özelleştirilen Çimento Fabrikasının her yıl vergi rekortmeni olmasını hatırlatan Karslı vatandaşlar, Şeker Fabrikasının da kapanmamasını Başbakan Davutoğlu'ndan bekliyor.

* Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Kars'ın sorunlarını görmesini ve çözüm üretmek için talimatlarının verilmesini isteyen çok sayıda vatandaş, yıllardan beri bitirilemeyen Kars-Selim-Sarıkamış Karayolu'nun asfalt çalışmalarının ölümlü trafik kazalarına neden olduğunu ifade ederek, biran evvel bitirilerek hizmete girmesini için ilgili firmalara talimat vermesini bekliyor. Komşu il olan Erzurum'da yapılan ve kısa sürede tamamlanan duble yolları örnek gösteren vatandaşlar, Kars'a da aynı hizmetlerin verilmesini istediler.

* Türkiye Hava Yolları (THY)'nda da mağduriyetlerini dile getiren Kars halkı, özellikle Erzurumlu vatandaşlarla biz Kars halkı arasında adaletsizlik olduğunu dile getirerek, Kars'tan özellikle uçak sayısının az olduğu gözler önündedir. Esnek bilet uygulamasında Erzurumlu vatandaşlar 100-150 liraya yararlanırken, Kars halkı ise 250-300 TL gibi uçuk fiyatlarla uçuyor. Bu adaletsizliğe Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun çözüm bulmasını bekliyoruz.

Haber: Volkan KARABAĞ

Önceki ve Sonraki Haberler