Kars'ın Tarihi Dokusuna Vali Doğan’ın Eli Değdi!

Kars'ın Tarihi Dokusuna Vali Doğan’ın Eli Değdi!

Kars Valiliği koordinesinde yürütülen Tarihi Dokunun Korunması Projesi-Osmanlı Mahallesi projesi kapsamında yapılan çalışmalar devam ediyor.

Vali Rahmi Doğan, tarafından hayata geçirilen ve acele kamulaştırma kararı alınmasının ardından yıkım ve hafriyat çalışmaları devam eden Kaleiçi Mahallesinde proje kapsamında yürütülen çalışmalar şehrin çehresine yeni bir görünüm kazandıracak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milletvekili Selahattin Beyribey’in de büyük desteklerini alarak, mesai mevhumu gözetmeden bölgede yapılan çalışmaları sık sık yerinde inceleyen Vali Doğan, İl Özel İdaresi ve diğer yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alarak ortaya çıkacak tarihi dokunun şehre kazandıracağı kazanımların hazzını yaşıyor.

Hummalı bir şekilde çalışmaları devam eden Osmanlı Mahallesi Projesi, Harakani türbesinin çevre düzenlemesi ile Bayram Paşa Deresinin ıslahı ve üzerinin kapatılması projeleri yıllardan beridir ihmal edilmiş Kars’ın tarihi doksunu turizme kazandıracak.

Öte yandan Karslılar, yine Vali Doğan tarafından Sarıkamış Kayak Merkezi ve Çıldır Gölü kıyısında yapılan ve tamamlanmak üzere olan kütük evlerin de Kars’ın kış ve göl turizmine önemli derece katı sunacağını ifade ediyor.

Vali Doğan’ın geçtiğimiz yıl göreve geldiği anda, ilk icraatı olarak Harakani Külliyesi ile 12 Havariler Kilisesi (Kümbet Camii ) arasına yaptırılan ucube tuvaleti kaldırmasıyla da, tarihi dokuya verdiği önemi ortaya koyduğunu söyleyen Karslılar, yapılan çalışmaların bir an önce mevsim etkilerinden arındırılarak tamamlanmasına dikkat çekiyor.

karsin-tarihi-dokusuna-vali-dogan’in-eli-degdi!-(2).jpgkarsin-tarihi-dokusuna-vali-dogan’in-eli-degdi!-(4).jpgkarsin-tarihi-dokusuna-vali-dogan’in-eli-degdi!-(5).jpgkarsin-tarihi-dokusuna-vali-dogan’in-eli-degdi!-(6).jpgkarsin-tarihi-dokusuna-vali-dogan’in-eli-degdi!-(3).jpgkarsin-tarihi-dokusuna-vali-dogan’in-eli-degdi!-(7).jpgkarsin-tarihi-dokusuna-vali-dogan’in-eli-degdi!-(8).jpgkarsin-tarihi-dokusuna-vali-dogan’in-eli-degdi!-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler