Kars'ın Turizm Potansiyeli Artacak

Kars'ın Turizm Potansiyeli Artacak

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Sarıkamış'ın turizm potansiyelinin 12 aya yayılması konusunda ciddi çalışma içinde olduklarını belirtti.

 

Ramazan nedeniyle Kars’ta bulunan AK Parti Milletvekilleri il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra vatandaşlarla da bir araya gelerek değerlendirme yapıyorlar. AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, önceki gün de Öğretmenevi’nde Serhat TV’nin sorularını cevapladılar.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ ÖNEMSİYORUZ

Milletvekili Ahmet Arslan, ilk olarak TOKİ ve Kentsel Dönüşüm projesine değinerek, “Özellikle hükümetin TOKİ aracılığıyla yaklaşık 500 bin konut ülkemize yaptığını düşünürseniz Kars’ın kentsel dönüşümü anlamında TOKİ’nin yaptığı bu çalışmalar çok önemli. Özellikle gerek bazı mahallelerimizdeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak konutlar var. Şu an devam edenler daha çok ihtiyaç sahibi insanlarımızın ihtiyaçlarını, dar gelirli insanlarımızın uzun vadeli, düşük taksitlerle ödeme yapması şeklinde bu insanlarımıza tahsis edilecek. Bu periyot dana sonra gittikçe büyüyecek. TOKİ aracılığıyla biz kentsel dönüşüm projesi kapsamında birkaç yıl içinde gerçekten Kars’ın şu anki şehir dışındaki dağınık yapısını hem toparlamış olacağız, hem insanlarımıza daha modern binalarda ikamet etme olanağı sağlanmış olacak. Çok daha önemlisi alt yapı hizmetleri belli bölgelerde insanlar bir araya toplanmış olacağı için çok daha düşük maliyette, çok daha hızlı şekilde gelmiş olacak. Bu bizim çok önemsediğimiz proje.” şeklinde konuştu.  

 

TURİZM POTANSİYELİ 12 AYA YAYILACAK

“Sadece Kars merkezli projeleri düşünmemek lazım” diyen Arslan özellikle Sarıkamış’taki projelerden söz ederek, “İlçelerimizde de bir çok proje var. Sarıkamış özelinde özellikle gerek çok önemli değeri olan şehitliklerimiz ve şehitlerimize olan saygımızdan o değeri biraz daha öne çıkarmak istiyoruz. Dünyada sayılı kar kalitesine sahip olan Sarıkamış’ın bu turizm potansiyelini 12 aya yaymak konusunda çalışmalarımız var. Sarıkamış’ı da turizm anlamında çok daha öne çıkaracak ve Sarıkamışlıyı özellikle rahatlatacak çalışmaları da takip ediyoruz. Bütün ilçelerimiz için gerek hastaneler bazında, gerek ihtiyaçlarının karşılanması bazında koşturuyoruz ve koşturmaya da devam edeceğiz. Günümüzde teknolojinin gelişmesi, değişmesiyle bir çok yerde bu üretimin çok daha düşük maliyetlerle yapılıyor alması nedeniyle Kağızman Tuz Fabrikası biraz yapı değiştirecek. Orasını çok daha modern halde nasıl yapabiliriz diye de ilgili birimlerle görüşüyoruz ama onu daha olgunlaştırmadığımız için bugünden açıklamak doğrusu çok sağlıklı olmaz. Onu inşallah biraz daha olgunlaştırıp insanlarımızla paylaşmanın daha doğru olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.  

 

GECEMİZİ-GÜNDÜZÜMÜZE KATACAĞIMIZDAN KARSLILARIN HİÇ ŞÜPHESİ OLMASIN

Arslan ayrıca, “Biz tecrübeli bir iktidar partisinin milletvekilleri olarak geçmişte gerek şahsi tecrübelerimizi gerek teşkilatlarımızın ilimizde olan tecrübelerini birleştirerek iktidarın özellikle AK Parti hükümetinin yatırımlar anlamında son yıllarda Türkiye’de yaptıklarını biliyoruz. Bunu Kars’a çok daha hızlı ve çok daha büyük şekilde getirmek adına gayretimizi ortaya koyduğumuzu insanlarımız bilsin. Biz Kars için Karslı için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tecrübelerimiz çerçevesinde gecemizi-gündüzümüze katacağımızdan Karslıların hiç şüphesi olmasın.” dedi.

yes.20110805124459..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler