Karslı atlet 36 yıllık rekoru kırarak Dünya 3’üncüsü oldu

Karslı atlet 36 yıllık rekoru kırarak Dünya 3’üncüsü oldu

Fransa’nın Normandy kentinde yapılan “Okullararası Dünya Şampiyonası’nda Karslı atlet 3 bin metreyi 8.16 saniye ile koşarken, 36 yıllık rekoru da kırarak Dünya 3’üncüsü oldu.

Antrenör Bahattin İnce nezaretinde hazırlıklarını Kars’ta tamamlandıktan sonra Fransa’ya giden Haydar Aliyev Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Utku Göler, 16 Mayıs 2022 tarihinde Fransa / Normandy 'de yapılan “Okullar Arası Dünya Şampiyonası”nda 3 bin metrede Türkiye’yi temsil etti. Göler, 3 bin metreyi 8.16.72 saniyede koşarak Dünya 3’üncü olurken, elde ettiği derecesiyle Haydar Doğan’ın Fransa’da 1986 yılında Gymnaside esnasında kırdığı 8.18.22’lik dereceyi tam 36 yıl sonra kırarak, büyük bir başarıya imza attı.

Dünya 3’üncüsü olan Utku Göler’in, 36 yıllık rekoru kırması memleketi Kars’ta da sevinçle karşılandı.

Öte yandan özellikle atletizmde Karslı atletlerin Dünya Şampiyonalarında aldıkları başarılı sonuçlarda antrenör Bahattin İnce’nin de çok büyük katkısı bulunuyor. İnce’nin, sporcularıyla diyalogu, sporcularını iyi hazırlaması ve motivasyonu da milli atletlerin başarılı olmasında etken oluyor.

Başarılı antrenör Bahattin İnce, sporcularına her koşulda tam destek veren başta Gençlik ve Spor il Müdürü Nedim Aslan olmak üzere Spor Hizmetleri Müdürü Ömer Saltık ve her zaman kendilerinin yanında olan ve hiç bir zaman desteğini esirgemeyen Ali Öztürk Spor Kulübü Başkanı Ali Öztürk'e teşekkür etti.

karsli-atlet-36-yillik-rekoru-kirarak-dunya-3’uncusu-oldu-(1).jpgkarsli-atlet-36-yillik-rekoru-kirarak-dunya-3’uncusu-oldu-(2).jpgkarsli-atlet-36-yillik-rekoru-kirarak-dunya-3’uncusu-oldu-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler