Karslı bıçak ustasından "bıçağınızı ehil ellerde biletin" uyarısı

Karslı bıçak ustasından "bıçağınızı ehil ellerde biletin" uyarısı

Kars'ta ise bayram öncesi kurbanlık sevkiyatı sürerken Cengiz Topel Caddesi'nde bıçak ustalığı yapan kentin tek bıçak ustası Suat Baydağ müşterilerinin taleplerini karşılamak için yoğun mesai harcıyor.

Müşterilerinin getirdiği bıçak, balta ve satırları bileyen Baydağ, söz konusu kesici aletlerin tamirini ve üretimini de yapıyor.

Baydağ, bayram öncesi olduğu için bıçak satışı ve tamirlerinin arttığını söyledi.

Kars'ta tek usta olduğu için bazen talebi karşılamakta zorluk çektiğini ifade eden Baydağ, "Kurban Bayramı olduğu için çok yoğunuz yetiştiremiyoruz, günde yaklaşık 300 bıçak tamiri yaparken bayram yaklaştığı için 3 bine yakın bıçak tamir ediyoruz." dedi.

Baydağ, Kars'ta vatandaşların genellikle kurbanlıklarını kendileri kestiği için bıçaklarını tamir ettirdiğini anlatarak, "Kurban Bayramı yaklaştığı için sıraya girip 'benim işim var hızlı yap' diyenler bayağı yoğunluk oluşturuyor. Halbuki daha önceden getirip bıraksalar bir gün sonra gelip alsalar daha güzel olur, bizim için de kolay olur. Kazasız belasız bir Kurban Bayramı diliyorum, vatandaşlardan isteğimiz bıçak tamirini son güne bırakmamaları." diye konuştu.

Müşterilerden Özcan İşbara da Kars'ta tek bıçak ustasının Baydağ olduğunu ifade ederek, sıra beklememek için günler öncesinden bıçağını yaptırdığını belirtti.

Aldıkları kurbanları rahat kesebilmek için bıçakların işlemden geçmesi gerektiğini anlatan İşbara, "Kurban Bayramı yaklaştı, evin ihtiyacı olan kurbanda kullanılacak bıçak, satır gibi malzemelerin daha keskin olması için ağızlarını bilemek için geldim. Bayram öncesi mutlaka bıçakların bakımını yaptırırız çünkü kurbanı keserken rahat kesmemiz lazım. Bıçak ne kadar keskin olursa kestiğimiz hayvan o kadar az acı çeker." ifadesini kullandı.

İşbara, kurbanlık hayvanı işi bilen kişinin kesmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kurban kesmek sanıldığı kadar kolay değil, acemilerin bu işlerle uğraşmaması lazım, en ufak hatada ciddi kesiklere neden olabilir, o yüzden dikkatli olmak lazım." şeklinde konuştu.

ustalardan-bicaginizi-ehil-ellerde-biletin-uyarisi-(1).jpgustalardan-bicaginizi-ehil-ellerde-biletin-uyarisi-(2).jpgustalardan-bicaginizi-ehil-ellerde-biletin-uyarisi-(3).jpgustalardan-bicaginizi-ehil-ellerde-biletin-uyarisi-(4).jpgustalardan-bicaginizi-ehil-ellerde-biletin-uyarisi-(5).jpgustalardan-bicaginizi-ehil-ellerde-biletin-uyarisi-(6).jpgustalardan-bicaginizi-ehil-ellerde-biletin-uyarisi-(7).jpgustalardan-bicaginizi-ehil-ellerde-biletin-uyarisi-(8).jpgustalardan-bicaginizi-ehil-ellerde-biletin-uyarisi-(9).jpgustalardan-bicaginizi-ehil-ellerde-biletin-uyarisi-(10).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler