Karslı çiftçiler Bakan Fakıbaba ile buluştu

Karslı çiftçiler Bakan Fakıbaba ile buluştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor" programı için Başkente giden Karslı çiftçileri konuk etti.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Külliye'de gerçekleşen "Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor" programı öncesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Kars'ın da aralarında bulunduğu 81 ildeki üreticilerin temsilcileriyle Ankara'da bir araya geldi.

Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın organizasyonuyla  ATO Congresium'da  gerçekleştirilen  toplantıda, yaşlısından gencine yüzlerce üretici ile bir araya gelen Bakan Fakıbaba, onlara hitaben yaptığı konuşmada üreticilerin, tarımın ve hayvancılığın değerini önceden de bildiğini fakat göreve başladığı 7 aylık dönemde bunu çok daha iyi anladığını kaydetti.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla sizlere nasıl daha iyi hizmet vermemiz doğrultusunda durmadan dinlenmeden çalışıyoruz" diyen Fakıbaba konuşmasında: "Biz samimi bir aileyiz, sıkıntıları aşacağız. Çalışmakla aşamayacağımız bir sorun yok. Biz desteklerimizle sizin hep emrinizdeyiz hep de yanınızda olacağız. Sıkıntılarınızı biliyorum; üretmek kolay değil, inanıyorum ki biz istersek siz isterseniz her işi başarırız. Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle biz hep biriz. Organik tarımla uğraştığı için bir kardeşimize plaket verdim. Liderlik böyle bir şey. Diyor ki ben organik tarım yapacağım, kimyasal kullanmayacağım. Ne kadar güzel bir şey." Dedi.

Ahmet Eşref Fakıbaba konuşmasında kadınların üretimdeki rolüne de değinerek "Kadının elinin değdiği yerde bereket var. Kadın kardeşlerimizin özellikle çiftçilikle uğraşması Türkiye'nin nereye gideceğinin bir göstergesi. Her erkeğin yanında mutlaka başarılı bir kadın vardır. Biz ve Sayın Cumhurbaşkanımız sizinle gurur duyuyoruz. Bu Bakanlığın adı üretim bakanlığı, sizin refah düzeyinizi nasıl yükseltiriz diye uğraşıyoruz. Fakıbaba ilerleyen dönemde Türkiye'de üretimin daha fazla olacağını ve hayvancılıkta da önemli bir yol kat edileceğini belirterek bunu üreticilerle birlikte yapacaklarını kaydetti.

"Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor" programı için 81 ilden gelen üreticiler ise davetten çok memnun olduklarını ve Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelecekleri için çok mutlu olduklarını belirttiler.

Üreticilerin büyük ilgi gösterdiği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, toplantının sonunda ise onlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi ve gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi.

karsli-ciftciler-bakan-fakibaba-ile-bulustu-(1).jpgkarsli-ciftciler-bakan-fakibaba-ile-bulustu-(3)-001.jpgkarsli-ciftciler-bakan-fakibaba-ile-bulustu-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler