Karslı dağcıların keşif güncesi (Dumanlı Dağı)

Karslı dağcıların keşif güncesi (Dumanlı Dağı)

Profesyonel ve amatör dağcıların Kars genelinde, bölgedeki dağlarda zirve tırmanışları devam ediyor.

Volkan KARABAĞ 

Kars Kafkas Dağcılık Spor Kulübü üyesi üç dağcı, Dumanlı Dağına tırmanarak keşif güncesi gerçekleştirdi.

Her hafta Kars ve çevresinde bulunan dağlara farklı rotalar oluşturarak tırmanış gerçekleştiren Kars Kafkas Dağcılık Spor Kulübü üyesi Alpay Korkmaz, Ahmet Öztürk ve Tacettin Durmuş, hafta sonu etkinliğinde Dumanlı Dağına zirve yaptı.  

Kars’ın Digor ilçesinde bulunan ve 2 bin 723 metre yükseklikteki Dumanlı Dağı’na tırmanışı gerçekleştiren Korkmaz, Öztürk ve Durmuş, yaklaşık 14 kilometre yürüdü. Dağcıların Atayurt Köyünden başlayan ve 7 saat süren yürüyüş rotaları, dağın eteğinde bulunan yayla evleri, kanyon, koyun sürüleri ve doğal güzellikleri doyasıya yaşandı. Dağcılar, Dumanlı Dağın zirvesinden Ani Ören Yeri’ni, Ağrı Dağı ile Ermenistan’ın sınır köy ve kasabaları ile birlikte çevrede bulunan merkez köylerini, Arpaçay’ın köylerini, Kars şehir merkezini, Dağpınar Beldesi ve köylerini kuşbakışı seyretme duygusunu yaşadı. 3 dağcının Dumanlı Dağındaki keşif güncesi unutulmaz hatıralarla son buldu.

KARS’IN SAKLI TARİHİNİN VE DOĞASININ KEŞFİ GEREK!

Öte yandan dağcıların Kars ve bölge dağlarında yaptıkları zirve tırmanışı ve doğa yürüyüşleri sırasında yaptıkları tanıtımlar da bölge turizmine katkı sunuyor. 

Bu arada her hafta düzenli olarak doğa yürüyüşleri ve tırmanışlar yaparak Kars’ı yeninden keşfeden dağcı sporcular, Kars’ı yeniden keşfetmeye devam ediyor. Kars ve çevresi, özellikle Türkiye - Ermenistan sınırını çizen Arpaçay Nehri adeta bir açık hava müzesidir. Bölgenin her karış toprağı baştan aşağı tarihi, doğal, evrensel kültür varlıkları ve saklı güzellikleri bağrında barındırıyor. Her bir alanı geçmişi bin yıllar öncesine dayanan tarihi kalıntılarla dolu. Her bir köşesinde kime ait olduğu tam olarak bilinmeyen Osmanlı, Selçuklu, Rus, Ermeni ve önceki uygarlıklara ait mezar ve tarihi kalıntılara rastlamak mümkün. Bölge baştan aşağı tarihi, doğal, evrensel kültür varlıklarını ve saklı güzelliklerini bağrında barındırıyor.

karsli-dagcilarin-kesif-guncesi-(dumanli-dagi)-(1).jpgkarsli-dagcilarin-kesif-guncesi-(dumanli-dagi)-(3).jpgkarsli-dagcilarin-kesif-guncesi-(dumanli-dagi)-(2).jpgkarsli-dagcilarin-kesif-guncesi-(dumanli-dagi)-(5).jpgkarsli-dagcilarin-kesif-guncesi-(dumanli-dagi)-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler