Karslı esnafın son çaresi Vali Öksüz!

Karslı esnafın son çaresi Vali Öksüz!

Kars’ta Anıtlar Kurulu marifetiyle itfaiye ve zabıta ekiplerinin tabela sökümü için gittiği esnaf, çareyi Vali Türker Öksüz de aradı.

Volkan KARABAĞ

Kars genelinde bazı iş yerlerinin önünde bulunan tenteleri ve tabelaları bazı gerekçelerle kaldırmak isteyen Anıtlar Kurulu, polis ve zabıta ekiplerini seferber etti. İş makineleri marifetiyle iş yerlerinin tentelerini ve tabelalarını kaldıran ekipler üst kurulun aldığı talimatı bugün uyguladıklarını iş yeri sahiplerine bildirdiler.

İş yerlerinin önüne yapılan tenteler ve iş yerini tanıtan tabelaların tarihi binalar ve çevredeki tarihi binaların gölgelenmemesi için harekete geçen Anıtlar Kurulu’nun taraflı ve yanlı davrandığı gözleniyor.

Kente çok sayıda kamu veya özel sektörde bulunan tarihi binaya yapılan tabelaların veya tentelerin görmezden gelindiği ve bu konuda Vali Türker Öksüz’den inceleme yapılarak araştırılması gerektiğini belirten vatandaşlar, ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı, devamlı göç vermiş, işsizliğin her geçen gün arttığı bu kentte yatırım yapmanın karşılarına ceza olarak çıktığını söylediler.

Vali Türker Öksüz'e seslenen esnaflar, bu işe bir çözüm bulunmasının aksi halinde iş yerlerini kapatmak zorunda kalacaklarını da sözlerine eklediler.

Önceki ve Sonraki Haberler