Karslı esnaflar sobalarını kurdu

Karslı esnaflar sobalarını kurdu

Kars’ta soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşayan esnaf dükkanlarına kurduğu sobayla müşterilerini ısıtmaya çalıştı.

Volkan KARABAĞ

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda Kars’ta hava sıcaklığının 4 ila 9 derece düşmesiyle birlikte havalar soğumaya başladı. Kentte bazı işletmeler müşterileri için sobalarını kurarken bazı vatandaşlar ise üşümemek için kışlık giysilerini giyme başladı. 

Akşam saatlerinde 0 dereceye kadar düşen kent merkezinde hizmet veren bir kafe müşterilerinin üşümemesi için kışlık sobasını kurdu. Dışarıda odun kırarak kafenin ortasına kurduğu sobayı yakan işletmeci dışarıda da variller içerisinde ateş yaktı. 

Akşam saatlerinde hissedilir hava sıcaklıklarının eksi derecelere kadar düşmesi nedeniyle sobayı kurduklarını söyleyen kafe işletmecisi Serkan Alban, bugün kışın gelmesi üzerine havalar da soğudu biz de müşterilerimizin talebi üzerine içeride sobamızı dışarıda da ateşlerimizi yaktık. Kış aylarına geldiğimiz için hava sıcaklıkları eksi dereceleri gördü.” dedi.

Kars’ta bu yıl soba kurma sezonunun erken başladığını ifade eden müşterilerden Ali Şahin ise, “2015 yılından beri Kars’tayım, Kafkas Üniversitesini bitirdim doktor olarak buraya atandım. 8 yıldır bu şehirdeyim ancak bu sene ısınma sezonunu erken açtık. Burada odunlarımızı yaktık, evde de kombilerimizi açtık ısınıyoruz. Bu yıl sobaları kurarak ısınmaya başladık diyebiliriz. Geçen hafta Ankara’daydım orada kısa kol ve şortla gezerken, geldim buraya ateşin başında ısınmaya çalışıyorum, hava çok soğuk.” diye konuştu.

karsli-esnaflar-sobalarini-kurdu-(1)_renamed_27680.jpgkarsli-esnaflar-sobalarini-kurdu-(2).jpgkarsli-esnaflar-sobalarini-kurdu-(3).jpgkarsli-esnaflar-sobalarini-kurdu-(4).jpgkarsli-esnaflar-sobalarini-kurdu-(5).jpgkarsli-esnaflar-sobalarini-kurdu-(6).jpgkarsli-esnaflar-sobalarini-kurdu-(7).jpgkarsli-esnaflar-sobalarini-kurdu-(1).jpgkarsli-esnaflar-sobalarini-kurdu-(8).jpgkarsli-esnaflar-sobalarini-kurdu-(9).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler