Karslı Girişimciler SERKA İle İş Kurmaya Hazır

Karslı Girişimciler SERKA İle İş Kurmaya Hazır

KURSLARA KATILAN HER 14 KİŞİDEN 1'İ KENDİ İŞYERİNİ AÇTI

Karslı Girişimciler SERKA İle İş Kurmaya Hazır

KURSLARA KATILAN HER 14 KİŞİDEN 1’İ KENDİ İŞYERİNİ AÇTI

Serhat Kalkınma Ajansı ile KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılıp başarılı olan kursiyerlere katılım belgeleri verildi.

SERKA merkez hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen katılım belgesi dağıtım törenine Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu ve KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Işık ile kursiyerler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kars Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Evren Demir katılımcılara Ajansın şu ana kadar Kars’ta tüm ilçeler de dâhil olmak üzere toplam 24 adet uygulamalı girişimcilik eğitiminin düzenlediğini söyledi. Bu eğitimler için toplam 1.607 kişinin başvuru yaptığını ve 578 kursiyerin eğitimleri tamamlayarak katılım belgesi aldığı bilgisini verdi. Ajansın 2012-2013 döneminde Kars’ta düzenlediği ilk 10 eğitimi tamamlayan 264 kişiden 19’unun bugüne kadar Kars’ta işyerini açtığını ve ortalama 14.500 TL KOSGEB’den destek aldığını açıkladı. Böylece SERKA’nın düzenlediği eğitimleri tamamlayan her 14 kişiden 1’i kentte KOSGEB desteği ile işyerini kurdu.  

Ajans Genel Sekreteri Hüsnü Kapu konuşmasında bölge illerimizde kapasite ve iş geliştirme program ve projeleri ile KOSGEB gibi kurumlarımızla işbirliklerine devam edileceğini vurguladı. Bölgedeki paydaşlar ile karşılıklı öğrenme sürecinin sürekliliğinin önemli olduğunu aktaran Kapu, tüm kursiyerlere başarılar dileyerek katılımları için teşekkür edip konuşmasını tamamladı.

“İDEALLERİMİZİ SERKA VE KOSGEB DESTEĞİ İLE HAYATA GEÇİRDİK”

SERKA’nın 2012 yılında düzenlendiği uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan Nurkan Kaskan (Anne Sofrası) ve Zargalam Karımzade (Teymur Karbeyaz Çamaşırhane), kursiyerlere kendi iş kurma tecrübelerini anlatarak kuruluş aşamasına ilişkin tavsiyelerde bulundu. “Kendi işlerinin patronları”, fikirlerinin kazanç kapısına dönüşmesinde SERKA’nın düzenlemiş olduğu bu eğitimlerin maddi yönünün yanı sıra iş fikrinin gelişmesi konusunda çok yararlı olduğunu söylediler. Ayrıca SERKA ve KOSGEB uzmanlarının eğitim, işyeri açma ve destek alma sürecinde kendilerine çok büyük destek sağladıklarını ifade ettiler.

Toplantıda son olarak söz alan KOSGEB Kars Hizmet Müdürü Işık, SERKA’ya işbirliğinden dolayı teşekkür ederek katılımcılara bu aşamadan sonra önemli olanın gerekli adımları atabilmek olduğunu anlattı. Kadın girişimciler ve engelli vatandaşlarımızın projelerini değerlendirme sürecinde bundan sonra artı 10 puan verileceği bilgisini de veren Işık daha sonrasında kursiyerlerin sorularını cevapladı. 

Yapılan konuşmalar ve soru cevap kısmının ardından 2014 yılı Aralık ayında Kars il merkezinde düzenlenen kursları tamamlayan 44 kursiyere katılım belgeleri verildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler