Karslı Güreşçi Türkiye Birincisi Oldu

Karslı Güreşçi Türkiye Birincisi Oldu

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yayınladığı spor bülteninde kent ve kent dışındaki organizasyonlarda elde edilen başarıları kamuoyuna duyurdu.

 

Buna göre, Güreş Federasyonu Başkanlığı’nın 2011 yılı faaliyet programında yer alan, Türkiye Minik Erkekler Greko-Romen Grup Güreş Müsabakası 26-28 Mayıs 2011 tarihleri arasında Şanlıurfa ilinde yapıldı. Söz konusu müsabakaya Kars’ı temsilen 1 idareci, 1 antrenör ve 12 sporcu katıldı. Müsabakada 85 kg da İkram Kaman Türkiye birincisi oldu. Müsabakada Tertip komitesince belirlenen Yılmaz Çeçen ise Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

 

VOLEYBOL MÜSABAKASI

 

Voleybol İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan Genç erkekler il birinciliği Müsabakaları da 5 takımın katılımı ile 21-22-28-29 Mayıs 04 Haziran 2011 tarihleri arasında Sarıkamış ilçe spor salonunda yapıldı. Müsabaka sonucunda Alp Spor 1., Kars Gençlik Spor 2., Sarıkamış Spor Lisesi 3.cü oldu.

 

GENÇLİK MERKEZİ OKUL TANITIMLARINA DEVAM EDİYOR

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezimizde yapılan etkinliklerin, Kars’taki tüm öğrencilere ve en önemlisi çevre okullara anlatılması için yapılan okul tanıtımları ise devam ediyor. Bu tanıtımlar çerçevesinde öğrencilerle ve rehber öğretmenlerle görüşerek Gençlik Merkezlerinin önemini, amaçlarını ve yaptığı faaliyetleri anlatılmaya çalışılıyor.

 

Ayrıca Gençlik Kampları yaklaştığı için gençlere Ücretsiz 13-18 deniz ve yayla 18-24 (ücretli) yayla kampları anlatıldı. Türk Zeka ve Strateji oyunu olan Mangala nın tanıtımı da yapılarak öğrencilere öğretildi. Yapılan okul tanıtımlarında; yaş gruplarına uygun olarak gençlerin boş zamanlarını sosyal aktivitelerden yararlanarak geçirmeleri, doğru yönde etkilenmeleri ve daha iyi bir birey olabilme bilinci kazandırılmaları hedeflendi.

 

Sporcu Eğitim Merkezine 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında Güreş branşında yatılı alınacak sporcuların Güreş seçme müsabakası 16-19 Haziran 2011 tarihinde 17 ilin katılımı ile Kars Merkez Spor Salonu’nda yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler