Karslı Güreşçiden Türkiye’ye Altın Madalya

Karslı Güreşçiden Türkiye’ye Altın Madalya

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından organize edilen 44.Uluslararası Yaşar Doğu Kadınlar ve Erkekler Serbest Stil Güreş Turnuvası sona erdi.

Karslı milli güreşçi Muhammet İlkhan, 44. Uluslar arası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası’nda serbest 70 kg’da gösterdiği başarılı müsabakalar sonucu ülkemize altın madalya kazandırdı.

Türkiye; Kadınlar’da ve Erkekler’de Uluslararası Yaşar Doğu Serbest stil Güreş Turnuvası’nda büyük başarıya imza attı. 44.Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvasında Türkiye, Kadınlarda 6 Altın, 4 Gümüş, 7 Bronz. Erkeklerde ise, 5 Altın, 2 Gümüş ve 7 Bronz madalya kazanarak Kadınlarda ve Erkeklerde şampiyon oldu.

Şampiyonada alınan sonular ise şu şekilde;

Kadınlarda:

Türkiye 77 puan.
Fransa 33 puan
Romanya 31 puan

Erkeklerde:

Türkiye 76 puan
Moğolistan 52 puan
Azerbaycan 47

Alınan bu sonuçlara göre ilimizi ve ülkemizi temsilen katılan güreşçimiz Muhammet İlkhan’a Kars Çimento Müdürü Yasin Sarıçamlık da bir tebrik mesajı yayınlayarak, milli sporcunun başarılarının devamını diledi. Sarıçamlık, Muhammet İlkhan’ın başarılarının devam edeceğine inancının tam olduğunu söyleyerek, kendisinin destekçisi olacaklarını da hatırlattı. Şampiyon Muhammet İlkhan, Kars ziyaretinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat ile birlikte Yasin Sarıçamlık’ı makamında ziyaret etmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler