Kars’lı Judocular, Doğunun lideri

Kars’lı Judocular, Doğunun lideri

Van’da, 7-8-9 Şubat tarihlerinde yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Grup müsabakalarında Kars’lı Judocular fırtına gibi eserek tüm madalyalara ambargo koydu.

Kars Sağırlar Gençlik Spor ve Eğitim Kulübü Judo Antrenörü Yasin Yeşiltepe önderliğinde 8-9 ay önce şehrimizde başlayan Judo sporunun çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Kars Sağırlar Gençlik Spor ve Eğitim Derneği Başkanı Dursun Güngör yaptığı açıklamada, Serhat şehrimiz Kars’ın artık böyle başarılara aç kalmayacağını belirterek, “Misyonumuz Judoyu Kars’ta en popüler spor haline getirmek ve çocukların hayatlarına dokunabilmektir” dedi.

Eski Milli sporcu Judo antrenörü Yasin Yeşiltepe de, yaptığı açıklamada, bunun bir başlangıç olduğunu söyledi.

200 lisanslı sporcusu ile tüm Karslı gençlere kucak açtıklarını belirten Yeşiltepe, “Tüm kategorilerde ve sıkletlerde kız-erkek sporcularımızla iddialıyız. Bizlere bu aşamada destek olan yöneticilerimiz ve sporcu ailelerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Müsabakalarda derece alan Kars Sağırlar Gençlik Spor ve Eğitim Kulübü Judocuları, kilo ve kategorileri şöyle:

Kızlar:

Esmanur Uğuz 32 kg 2.  Elanur Sakar 36 kg 2., Buse Deniz 40 kg 3., Hazal Ayağlar  44 kg 2., Berfin Ayağlar  48 kg 2., Aleyna Bakırhan 52 kg 2., Kübra Mamik 57 kg 1., Aslıcan İnanmışık 63 kg 1., Elif Aysima Kaya +63 kg 1.

Erkekler

Eyyüp Can Yurttapan 34 kg 3., Çağlar Yıldızlı 34 kg 3., M. Can Gezerler 42 kg 3., Yusuf Buğra Tekin 50 kg 3., İsra Miraç Vargün 55 kg 2., Muhammed Emin Gökhan 60 kg 1., Ömer Çelebiler 66 kg 2., Ömer Faruk Aydemirdir +66 kg 2.

9 kız 9 erkek olmak üzere 18 sporcu ile müsabakaya katılan Kars Sağırlar Gençlik Spor ve Eğitim Kulübü sporcuları 4 Birincilik, 8 İkincilik ve 5 Üçüncülükle grup müsabakasını toplam da 17 madalya ile tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler