Karslı kadın çiftçi Diyarbakır’dan ödülle döndü

Karslı kadın çiftçi Diyarbakır’dan ödülle döndü

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Diyarbakır'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği Protokolü ile kadın çiftçileri bugünde yalnız bırakılmadı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile Sosyal Politikalar Bakan yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar kutlama programında yer aldı.
 
Bu amaçla Kadın Çiftçiler Yarışıyor Programı kapsamında Türkiye 3.sü olan ve Kars Merkez Boğazköy’de ikamet eden Oya Badan’a girişimci kadın unvanıyla plaket verildi. Bodan plaketini Aile Sosyal Politikalar Bakan yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan’dan aldı.
 
Kars’ı en iyi şekilde temsil etmekten onur duyduğunu belirten Badan, Kars’ın Tarım ve Hayvancılık bölgesi olduğunu ve son yıllarda bu alana yapılan yatırımların ardından bu bölgede bu işi yapmak için daha umutlu olduklarını belirtti.
 

Önceki ve Sonraki Haberler