Karslılar, Türkmen Şöleni düzenledi

Karslılar, Türkmen Şöleni düzenledi

İzmir’de 10 yıldır faaliyetlerini sürdüren Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu, (EGE KARSFED) 3. Türkmen Şölenini düzenledi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Celal Atık Spor Salonunun’da gerçekleştirilen ve barış güvercinlerinin uçurulduğu şölende, İzmir’de yaşayan Kars Ardahan ve Iğdırlılar, “Gücümüz Birliğimizden Gelir” sloganıyla son yıllarda en fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilendi.

Ünlü Türkmen sanatçı Erdal Erzincan’ın da sahne aldığı şölende, sanatçılar Nilüfer Sarıtaş, Şenyurt Yıldız, Yener Altundaşar ve Temel Kılıç da sahne aldı. Levent Eryılmaz ve Meryem Türkeri’nin sunduğu gecede Aşık Turgut Yılmaz, Aşık Bedri Sinan ile EGE KARSFED Halk Oyunları Ekibi ve gurupları da sahne alarak doyumsuz bir gece yaşandı.

Eladağ: “Amacımız Türkmen kültürünü yaşamak ve yaşatmak”

Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Tarkan Eladağ, düzenlendikleri şölenin amacının Türkmen kültürünü yaşamak ve yaşatmak olduğunu söyledi.

Ülkemiz genelinde barış ve istikrarın sağlanması için ırk, din, dil, kültür farkı gözetmeksizin tüm insanlığa işbirliği ve dayanışmayı hatırlatmak istediklerini ifade eden aynı zamanda Konak Belediyesi CHP meclis üyesi aday adayı olan Eladağ: “İzmir’de de kültürel ve sanatsal bir köprü kurarak birlikte yaşamanın verdiği mutluluğu paylaştık ve paylaşmaya da devam edeceğiz. 10. kuruluş yıl dönümünü kutlayan ve Merkezi İzmir’de bulunan Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonumuz İzmir’de 40 binin üzerinde geçmişte Kars’ta yaşamış ve sık sık Kars ile İzmir arasında mekik dokuyan ve doğduğu memleketlerini unutmayan Türkmen toplumunu temsil ediyor. Derneğimiz bünyesinde kadın kolları başkanlığı ve gençlik kolları başkanlığı gibi 13 dernek aktif faaliyet gösteriyor. Önemli gecemize katılan İzmir halkına, İzmir’de yaşayan Kars, Ardahan, Iğdırlılara ve destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Bu yul 3’üncüsü düzenlenen şölene; Bayraklı Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye başkan aday adayı Hasan Karabağ, Bayraklı Belediye başkan aday adayı ve iş adamı Vahap Yılmaz, Balçova Belediye Meclis Üyesi Metin Tunus, CHP il başkan yardımcısı Yaşar Erdoğdu, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Kuruşçu, Buca ilçe başkanı Kasım Akdağ, CHP il saymanı Leman Tunus, İzmir Yörük Dernekleri, Kars, Ardahan, Iğdır ve İzmirliler ile bir çok sivil toplum örgütü, sendika temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

ege-karsfed-in-duzenledigi-turkmen-soleninde-baris-guvercini-ucuruldu-(2).jpgege-karsfed-in-duzenledigi-turkmen-soleninde-baris-guvercini-ucuruldu-(1).jpgege-karsfed-in-duzenledigi-turkmen-soleninde-baris-guvercini-ucuruldu-(3).jpgege-karsfed-in-duzenledigi-turkmen-soleninde-baris-guvercini-ucuruldu-(4).jpgege-karsfed-in-duzenledigi-turkmen-soleninde-baris-guvercini-ucuruldu-(5).jpgege-karsfed-in-duzenledigi-turkmen-soleninde-baris-guvercini-ucuruldu-(6).jpgege-karsfed-in-duzenledigi-turkmen-soleninde-baris-guvercini-ucuruldu-(7).jpgege-karsfed-in-duzenledigi-turkmen-soleninde-baris-guvercini-ucuruldu-(8).jpgege-karsfed-in-duzenledigi-turkmen-soleninde-baris-guvercini-ucuruldu-(9).jpgege-karsfed-in-duzenledigi-turkmen-soleninde-baris-guvercini-ucuruldu-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler