Karslılardan yetkililere bir soru var! Nasıl olacak?

Karslılardan yetkililere bir soru var! Nasıl olacak?

Karslılar Karayolları tarafından yaptırılan İnönü Caddesi kaldırımından vatandaşların nasıl yürüyeceğini yetkililere sorarak, “Burada sadece adı kaldırım olarak mı kalacak, yoksa vatandaşlar yürüyebilecekler mi?” dediler.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatları doğrultusunda Kars şehir merkezinde bazı cadde ve kaldırımlar Kars Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılmak üzere çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında 2019 yılında da devam eden İnönü Caddesi kaldırım ve asfalt çalışmaları sezonun açılması ile hızla başlatıldı.

Çalışmalar hızla sürerken bazı kaldırım yapımında büyük engeller ortaya çıkıyor. İnönü Caddesi üzerinde bazı evlerin kaldırıma sıfır noktada olması nedeniyle kaldırımların genişlik açısını daraltmakta ve kaldırım üzerinde boylu ağaçların yanı sıra elektrik trafosu ve sokak aydınlatmalarının da olması nedeniyle kaldırımın tamamlanmasının ardından kaldırımda nasıl yürüneceği merak konusu oldu.

Çevre sakinleri ve çevrede bulunan esnaflar yetkililere seslenerek, “Bir sağlam vatandaş buradan yürüyemez, kaldı ki engelli vatandaş nasıl yürüsün. Eni 30 santim olan kaldırımın kime ne fayda sağlayacağını bilmiyoruz. Ancak yetkili ve ilgili kurumların bu kaldırıma ivedilikle çözüm üretmesi gerekir. Çünkü şuan kaldırımın üzerinde ağaç var, elektrik trafoları var, elektrik direkleri var. Şimdi biz değil de yetkililer gelip burada bir kez yürüsünler, olmaz böyle bir çalışma. Böyle kaldırım mı olur? Belediyenin yeniden imar yapması gereken bir durum, gelsin yapsın. Bu ağaçlar kesilmesi mümkün değil, elektrik trafosunu kaldırsan nereye konulacaksın, aydınlatma direklerini kaldırsan cadde karanlığa gömülecek. Şimdi biz soruyoruz; burada sadece adı kaldırım olarak mı kalacak, yoksa vatandaşlar yürüyebilecekler mi? Merak ediyoruz, nasıl olacak? Onu bekleyip göreceğiz.” dediler.

karslilardan-yetkililere-bir-soru-var!-nasil-olacak-(1).jpgkarslilardan-yetkililere-bir-soru-var!-nasil-olacak-(2).jpgkarslilardan-yetkililere-bir-soru-var!-nasil-olacak-(3).jpgkarslilardan-yetkililere-bir-soru-var!-nasil-olacak-(4).jpgkarslilardan-yetkililere-bir-soru-var!-nasil-olacak-(5).jpgkarslilardan-yetkililere-bir-soru-var!-nasil-olacak-(6).jpgkarslilardan-yetkililere-bir-soru-var!-nasil-olacak-(7).jpgkarslilardan-yetkililere-bir-soru-var!-nasil-olacak-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler