KARSOD, kış sezonunu değerlendirdi

KARSOD, kış sezonunu değerlendirdi

BU YIL SARIKAMIŞ'TA 9 OTEL FAALİYET GÖSTERECEK

KARSOD, kış sezonunu değerlendirdi

-BU YIL SARIKAMIŞ’TA 9 OTEL FAALİYET GÖSTERECEK

Kars Turizm Birliği KARSOD Başkanı Halit Özer, 2014-2015 kış turizmi ile ilgili Kafkas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Özer açıklamasında, “Biliyorsunuz artık kış aylarındayız. Kars’ımızın ve bölgemizin olmazsa olmazlarından olan kış turizmi ile ilgili çok çeşitli çalışma ve beklentilerimiz var. Sarıkamış her geçen gün biraz daha yeni ivmeler kazanarak çıtasını biraz daha da yükseltiyor. Bu yıl Sarıkamış bölgesinde 9 otelimiz faaliyet gösterecek. Kayak merkezi alanında telesiyejlerin uzatılması ile birlikte ciddi manada taleplerin de yükseleceğini göreceğiz.” dedi.

Özer ayrıca, kar yağışının geçen yıllara nazaran bu yıl biraz geç geldiğini de belirterek, “Aralık ayının sonlarına doğru Sarıkamış Kış turizm sezonunu ilk startını verecek inşallah. Çünkü Kars’ta kardan artık gelir elde etme zamanı, zarar etme zamanı değil. Artık gelir elde etme zamanına girmiş durumdayız. Umut etmeliyiz ki Kars ve Sarıkamış huzurlu, mutlu, kazançlı, bereketli, hizmetli bir şekilde dolu dolu bir kış sezonu geçirecektir.” diye konuştu.

Özer, kış turizmi ile ilgili Sarıkamış’ta ciddi bir hazırlık yapıldığını da ifade ederek, “Ciddi yatırımlar yapılıyor. Telesiyejlerin uzatıldığı, otellerin arttığı ve çeşitli sosyal faaliyetlerin yapıldığını görebiliriz. Bu hareket, bu hızlılık Kars merkezde ciddi manada görülmese de Sarıkamış büyük bir heyecanla kış turizmini bekliyor. Umut ediyoruz ki bu yıl güzel bir sezon geçiririz. Bu umut ve heyecanımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Bu yılda kaybetmeyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

KARSOD Başkanı Özer, şöyle konuştu:

“Bu yıl Kars merkezde yerli ve yabancı turistleri ağırlamak için otel, oda, konaklama bazında otel sayımız yeterli olsa da çeşitli üniteler anlamında yeterli olmayabilir. Nedir bu yetersiz olanlar? Çok amaçlı salonlar, konferans salonları, kongre merkezleri gibi bir takım eksiklerimiz var. Bu da Kars merkezde birkaç tane otel ve firma sahiplerinin çeşitli bölgelerde oteller yapmaları ile birlikte umut ediyoruz ki bu eksiğimiz ve açığımızda kapanır. Kars ve bölgesinin artık tüm turizme hizmet verebilecek bir hale gelmesi bizleri daha da hevesli kılacaktır. Çünkü çeşitli mana ve alanlarda halen bir takım isteklere cevap veremiyoruz. Kongre merkezimiz olması halinde bizlerde yeterli derecede hizmet vermiş olacağız.”

Kamu misafirhaneleri hakkında da açıklamada bulunan Özer şu ifadeleri kulandı:

“Kamu kurumlarına ait misafirhaneler geçmişte biz özel işletmeler için büyük bir sıkıntıydı. Biz KARSOD olarak ilgili ve bu misafir hanelerin yetkili ve idari birimleri ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda bu sıkıntıyı biraz alt seviyelere çektik. Çünkü devlet misafirhaneleri bu bölgede olmalıydı. Çünkü ilimizde konaklama, otel olmayınca devlet misafirhaneleri bizlerin yüzakı idi. Fakat özel sektörün, özel teşebbüsün bölgeye, ilimize gelmesi ile birlikte devlet misafirhanelerinin artık aktif durumda hizmet vermemesi gerekir. Ki, özel müteşebbisler ve sektörler büyümesi lazım. Durum itibarıyla çeşitli misafirhaneler mensubu olmayan kişilere hizmet verince bu da yerelde bulunan otel, restaurant, konaklama gibi yerlerde ciddi manada sıkıntılar yaşatıyordu. Çünkü devlet misafirhaneleri, maliyetine hizmet veriyordu. Stopaj, kira, personel maaşı ve gelir kaygısı olmayışı nedeniyle nerdeyse özel sektörlerimizle rekabet yapıyor hale gelmişlerdi. Tabi Kars valiliği, Kafkas üniversitesi rektörlüğü ve emniyet müdürlüğü ile görüşülerek bu sıkıntımız tahmin ediyorum kısa zaman içerisinde çözülecektir. Umut ediyoruz bu misafirhanelerimizde sadece kurum mensup ve yakınlarına hizmet verir ve doğrusu da bu olmalıdır.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler