KARSOD Başkanı: Vali Özdemir’i Şiddetle Kınıyorum

KARSOD Başkanı: Vali Özdemir’i Şiddetle Kınıyorum

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer, "Bizler gerek KARSOD Turizm Birliği Üyeleri gerekse de şahsım adına Vali Özdemir’i şiddetle kınıyorum." dedi.

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer, Edirne Valisi Günay Özdemir'in “Sarıkamış'ta da Solo Türk ile beraberdik ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e sahip çıkan halktır” sözlerine tepki gösterdi.

Günay Özdemir’in acemiliğini Kars’ta attığını dile getiren Özer, “Birine ya da birilerine bir ikramda bulunurken kötülüğün ya da ihanetin de ondan da gelebileceğini unutma. Kars’ın ekmeğini yedi, Valilik Vizyonunu yükseltti, acemiliğini attı ve Kars’tan Edirne’ye bilinen sözün gerçeğini yaptı.” dedi.

‘Vali Özdemir’i şiddetle kınıyorum’ diyen Özer, “Anadolu’nun Başkenti Kafkasların ana yurdu Şehitler ve Evliyalar diyarı olan şehrimize sınır bekçilerine Türkiye’nin 3 ayrı Cumhuriyete komşu olan tek ilimiz Kars’a ve Karslılara ‘bunlar Edirneliler kadar Vatanına Bayrağına sahip değiller’ dedi. Bizler de gerek KARSOD Turizm Birliği Üyeleri gerekse de şahsım adına Vali Özdemir’i şiddetle kınıyorum. Kendisinin Kars’ta görev yaptığı döneme bakalım bıraktığı izlere bakalım. Ta o zamanlar da bile bu söylediği sözü fiilen uygulamış birçok esnafımızı bile mağdur ederek göçe sebeplik etmiştir. ( Örnekleri var ) ve şu an da kendi konuştuklarına bakalım. Bizler Devletimize ve de Vatanımıza bağlı bir toplumuz ve de halen içinde yaşamamızda bu bağlılığın bir örneğidir. Bırakın Vali olmasını bu cümleyi Türkiye Cumhuriyeti Kimliği taşıyan hiç kimse kimseye demez ve de diyemez. Valilik Makamına saygı ve sadakatimiz ayrıdır, lakin Makam değil de içinde olan kişi bu makamı kin ve nefretle yürütmesi Halkı devlete karşı soğutmaktan başka bir şey değildir. Bu nedenle Kendisini gerek Kars halkından gerek tüm kamuoyunda özür dilemeye davet ediyor. Yapılan bu davranışı da üzülerek kınıyoruz.” diye konuştu.

Özer yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: “Hükümetimizin ve de Devletimizin bu konu hakkında gereğinin yapacağı kanaati ve inancı içerisindeyiz. Bu ülke üzerinde bir memleketi bir memleketten ayırmak ırkçılık ve de bölücülük değil de nedir. İhanetin Telafisi Hatanın Bahanesi Olmaz...”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler