Karsspor ARAS EDAŞ'a yenildi!

Karsspor ARAS EDAŞ'a yenildi!

Muharrem Yıldız Başkanlığıyla yeniden liglere tutunma gayreti içerisinde olan, siyasi, bürokrat, işadamları, Kars halkı ve diğer bütün kamu kuruluşlar tarafından bu gayreti desteklenen Karsspor'a ARAS EDAŞ tan akıl almaz bir darbe geldi.

Karsspor ARAS EDAŞ'a yenildi!

Muharrem Yıldız Başkanlığıyla yeniden liglere tutunma gayreti içerisinde olan, siyasi, bürokrat, işadamları, Kars halkı ve diğer bütün kamu kuruluşlar tarafından bu gayreti desteklenen Karsspor’a ARAS EDAŞ tan akıl almaz bir darbe geldi. Gece saat: 01.00’de tesislere giden görevliler elektrikleri kesti. Elektriksiz kalan tesislerde futbolcular soğuktan üşüyünce ne yapacaklarını şaşırdılar. Yöneticiler borcun yapılandırılması için Erzurum yolunu tutarken önümüzdeki maça hazırlanan sporcuların moralleri de adeta dibe vurdu.

Karsspor’un yeniden şahlanması, toparlanması ve liglerde boy göstermesinin yanında İşadamı Muharrem Yıldız’ın fedakarlığı ise başarıyı adeta bilevledi. Ama ne yazık ki Yıldız beklediği desteği bir türlü göremedi. Kendi cebinden şehrin takımına harcama yapan Yıldız, şehirden istenilen desteği bulamamasına rağmen umudunu yitirmedi ve takıma sahip çıkma noktasında tüm fedakarlığı gösterdi, göstermeye de devam ediyor.

2012 yılına ait olan borçlarından dolayı önceki gün, Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece 01.00 sularında, ‘arıza var’ gerekçesiyle Karsspor tesislerine gelen ARAS EDAŞ ekibi, tesisin elektriklerini kesti.

Elektrikleri kesilen tesiste hayat durma noktasında geldi. Elektrik kesintisine bağlı olarak tesiste kalan sporcular soğukların başladığı bu günlerde çaresizlikle baş başa bırakıldılar. Soğuğa terk edilen sporcuların antrenman sonrasında duş alma olanakları da ortadan kalktı. Çamaşır odası, yemekhane vs hizmetlerden de yoksun kalan sporcuların düştükleri bu durumlara sebep olan ARAS EDAŞ yetkilileri kendilerine iletilen tüm çözüm önerilerine kayıtsız yanıtlar verdiler.

Herkesin her kesimin elinden gelen yardımı esirgemediği Karsspor’un elektriklerinin kesilmesi ARAS EDAŞ’a karşı tepkileri yoğunlaştırırken Karsspor’un daha önceden bu kurumla çeşitli anlaşma yollarına gittiği öğrenildi. ARAS EDAŞ yetkililerine, forma reklamlarını ücretsiz yapmayı da öneren Karsspor, ARAS EDAŞ’ın uzun bir süre abonelerine dövizlerle duyurduğu “Borçlarınızı Siliyoruz” kampanyasından da faydalanarak borçlarının yapılandırılmasını istediler. 2012 yılına ait olan 62 bin lira olan borcun 102 bin lira olarak ödenmemesi halinde elektrik kesintilerinin devam edeceğini ısrarla vurgulayan ilgililer hiçbir uzlaşmaya yanaşmadığı da elimize geçen bilgiler arasında,

Sorunlarla sürekli Kars’ın gündeminde kalan ARAS EDAŞ’ın Karsspor Tesislerinde yaptığı elektrik kesintisi ile ilgili Karsspor Yönetim Kurulu Üyelerinden Çetin Tokmak, “Daha önceden de elektriğimizi kesmemeleri için yetkililerle görüşüp yapılandırmaya gitmek istediğimizi kendilerine bildirdik. İl müdür yetkisi olmadığını söyleyerek bizi Erzurum’a yönlendirdi. Önceki gün elektriklerimizi kesmiş olmalarından dolayı sporcularımız mağdur durumdadır. Çözüm arayışı içerisindeyiz, borcu ödememek gibi bir talebimiz de olmadı, borç neyse mutlaka ödeyeceğiz ancak bizim çözüm aradığımız süreçte sporcularımızın mağduriyeti Karsspor ve Karsspor için seferber olmuş şehrimize zarara vermenin dışında hiç kimseye bir kazanç sağlamayacaktır. Karsspor için şehir her kesimiyle seferber olmuşken Kars’tan kazanç sağlayan ARAS EDAŞ’ın böylesi bir garez içersinde davranışı akıl alır gibi değil.” diye konuştu.

Kars ve Karslıyı eline geçen her fırsatta mağdur eden ve elektrik hizmetlerini eksiklerle, ağaçlar etrafında dolanmış kabloların halkın can güvenliğini tehdidi ile veren ARAS EDAŞ’ın son golünü attığı Karsspor’un bu mağduriyeti ise Kars Belediyesi tarafından tesise gönderilen jeneratörle, geçici olarak giderilme yoluna gidildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler