Karsspor’a 500 bin TL yardım sözü

Karsspor’a 500 bin TL yardım sözü

Karsspor'a 500 bin TL yardım sözü

nu.20100211164910..jpg

KAI Vakfının Karsspor yararına düzenlediği yemekli toplantının ayrıntıları

  İstanbul’da merkezi bulunan Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfı (KAI) Baltalimanı İTÜ Sosyal Tesislerinde gece düzenledi. Geceye Kars Valisi Ahmet Kara ve Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş konuk oldu.

  VAKIF BAŞKANI TURAN ÇELİK EV SAHİPLİĞİ YAPTI

  CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz, TÜRSAB başkanı Başaran Ulusoy ve işadamlarının da katılarak destek verdikleri gecede Kars’ın sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Geceyi düzenleyen KAİ Vakfı başkanı Turan Çelik konuklara söz vererek sorunları gündeme getirdi.

  VALİ AHMET KARA: KARS’IN POTANSİYELİ VAR

  Vakıf yöneticileri ve konuklara konuşan Vali Kara “İstanbul’da Karslı saygın iş adamlarımız var ve hepsi ayrı bir değere sahip. Kars’ın talihsizliği, olanakları olan iş adamları büyük illere göçmüşler olanağı olmayanlar Kars’ta yaşamaya mahkum olmuşlar. Kars’ın çok önemli potansiyeli var lütfen bunu değerlendirin” dedi.

  TELEFONUM 24 SAAT AÇIK

  Vali Kara ayrıca, “Bölgemize yatırım yapacak herkese kapımız açık. Her konuda yardımcı olmaya hazırız. Öneri ve eleştirilerinizi bana iletin. Beni 24 saat arayabilirsiniz, cep telefonum sürekli açık. Devlet üzerine düşeni yapıyor sıra sizlerde” diye konuştu.

  BELEDİYE BAŞKANI NEVZAT BOZKUŞ: SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZELİM

  İstanbul’da ilk kez böyle bir toplantıda hemşerileri ve iş adamları ile bir araya geldiğini ifade eden Kars belediye başkanı Nevzat Bozkuş Kars’ın altyapı ve planlama sorunları olduğunu ve bu sorunları “Kentsel Planlama” programı ile ileriye dönük hedeflerle çözeceklerini ifade etti. Bozkuş Kars’ın sorunlarının çözümünde Karslıların katkısının önemine değinerek iş adamlarını bölgede yatırıma davet etti.

  KARS SPOR: BORÇLU TAKIM

  Bozkuş, konuşmasının sonunda “İlimizin sorunlarından biri de Kars Spor. Bu kulübümüzün 2. lige çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak göreve geldiğimizde kulübün iki trilyon borcu vardı. Takım kampa gidemiyor” dedi

  TÜRSAB BAŞKANI ULUSOY: KAZ GELECEK YERDEN TAVUĞU ESİRGEMEYİN

  Geceye konuk olan diğer bir isim ise TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’du. Ulusoy konuşmasında “27 Mayıs 1956 yılında Kars’a gittiğimde bu kente aşık oldum. Katıldığım her toplantıda Kars’ı anlatıyorum. Peynirinizin, kazınızın ve tarihinizin değerini iyi bilmenizi isterim. Bir ata sözümüz var: “Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez” diye sizler de memleketinizden tavuğu esirgemeyin” dedi.

 TURAN ÇELİK SAHİP ÇIKTI

  Bu konuşmanın sonrasında duygulandığı gözlenen KAİ Vakfı Başkanı Turan Çelik geceye katılan iş adamlarını anons ederek yadım çağrısında bulundu. İsmail Aytemiz, Sabri Yiğit, Nuri Vatan, Bahattin Durmuş, Orhan Utan VE Bayram Tanrıverdi başta olmak üzere çok sayıda iş adamının taahhütleri sonucu yaklaşık 500 bin Türk Lirası bağış sözü alındı.

  ARAS HOLDİNG’DEN JEST

  Geceye telefonla mesaj gönderen Kars Selim’li merhum iş adamı Aras Kargo’nun sahibi Celal Aras’ın kızı Evrim Aras, Kars’a yapılacak yardımda eksik kalan ne varsa karşılayacaklarını ifade etti.

  KAZ ETİ İKRAM ETTİLER

  Gecenin yemek mönüsünde ise Kars yöresinin meşhur yiyeceği “Kaz eti” vardı Kars’tan özel olarak getirilen ve bulgur pilavı eşliğinde servis edilen Kaz yemeğinde ise Karslılar bu geleneksel yemeğe olan özlemlerini giderdiler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler