KARSSPOR’A BİR DOKUN BİN AH İŞİT!

KARSSPOR’A BİR DOKUN BİN AH İŞİT!

Spor Toto 3. Lig, 2. Grupta mücadele eden Karsspor'da futbolcuların alacakları, maç başı paraları ve haftalardır biriken primleri ödenmiyor.

 

Tacettin DURMUŞ / ÖZEL

Ligin ilk yarısında hiçbir kredisi kalmayan ve düşmek için sezonu tamamlamaya çalışan Karsspor’u yine teknik direktör ve futbolcuların inancı ayakta tutuyor.

Son sıralarda bulunan takım, teknik direktör ve futbolcuların inancı sonucu ligin bitmesine 4 hafta kala 26 puan topladı. Toplam 21 futbolcuya sahip olan Karsspor, bazı maçlara sakatlık ve cezalar nedeniyle tam kadro bile çıkamıyor. Takım geçtiğimiz Pazar günü oynanan Batman Petrolspor maçına 17 futbolcu ile eksik çıktı.

Edinilen bilgilere göre Karssporlu futbolcuların alacakları, maç başı paraları ve primleri ödenmiyor.  Kazandıkları maç başına 500 TL prim futbolculara maç öncesi vaat ediliyor. Maçtan sonra da unutuluyor. Maddiyattan öte manevi destek de göremeyen futbolcular bu şartlarda maçlara çıkıyor ve kazanmak için büyük çaba harcıyor.

BİNGÖL’DE CAMIMIZI ZOR KURTARDIK

Bingöl’de taraftarın ve polisin saldırısı sonucu canlarını zor kurtardıklarını belirten bazı futbolcular ise tam iki saat stadyumda mahsur kaldıklarını ve zırhlı araçlarla kenti terk ettiklerini söylediler. Kars’ta ise polisin maçlarda gereksiz yere yoğun güvenlik önlemleri almaları ise rakip takımların işine yarıyor. Rakip takımlar üzerinde seyirci ve deplasman avantajı ortadan kalmış oluyor. Yani futbolculara sahipsizlikten ve kaderine terkedilmişlikten yakınıyor.

FUTBOLCULAR ALDATILMAKTAN KORKUYOR

Kars futbol çevrelerinde konuşulanlara göre takımı ölüm bölgesinden kurtaran futbolcular yine de canla başla çalışıyor.  Futbolcuların toplam alacaklarının 250 bin TL civarında olduğu söyleniyor. Bazı futbolcular ise aldatılmaktan korkuyor. Çünkü takımı ölüm sıralamasından kurtararak ligin kinci yarısından bu yana 26 puan alarak düşme korkusundan uzaklaştırdılar. Buna rağmen geriye kalan 4 maçın en az ikisini almak zorunda olduklarını da belirten futbolcular verilen sözlerin tutulmasını ve hep birlikte takıma sahip çıkarak ligde kalmak istedikleri belirttiler.

ALACAKLARI 2 YIL SONRA FEDERASYON MU ÖDEYECEK?

 

Alacaklarını ve primlerini alamayan futbolcular bu sıkıntılarla ve aldatılma korkusu içerisinde maçlara çıkıyorlar. Futbolcular takımın düşmemesi için son 4 maçta da canla başla mücadele edeceklerini belirterek yine aldatılacaklarına düşünüyorlar. Çünkü takım futbolcu ve teknik heyetin çabaları sonucu takımı kurtarılsa ve düşmese bile alacaklar ve primlerin ödenmeyeceği düşünülüyor. Çükü yasa gereği futbolcular kulüpten alacaklarını alamadıkları takdirde mahkemeye gidiyor. Yaklaşık 2 yıl sonra futbol federasyonu tarafından alacaklar ödeniyor. Hatta bu yıl mücadele eden futbolcuların geçtiğimiz yıl top koşturan arkadaşlarının borçlarını ödediği de söyleniyor.

 

İDDİA’YA DÜŞEN 10 MAÇTAN 9’U KAZANILDI.

Yine edinilen bilgilere göre bu sezon Karsspror’un oynadığı maçlardan 10 tanesi iddiaya düştü. Ama futbolular iddiaya düşen 10 maçtan 9’unu kazandılar ve bir maçı da kaybettiler. Bu nedenle kazanılan her bir her bir maç için kulübün kasasına 40 Bin TL civarında para girdiği söyleniyor.  Bu miktar da 9 maçta 360 Milyar TL ediyor. Buna rağmen futbolcuların toplam alacağı ise 250 Bin TL tutuyor. Ayrıca futbolcuların yanı sıra teknik heyet, masör ve personelin de maaşlarının ödenmediği söyleniyor.

KARS BELEDİYESİ DESTEK SÖZÜNÜ TUTMADI

Yine futbol çevresinde söylenenlere göre Kars Belediyesi’nin takıma destek sözlerinin birçoğunun yerine getirilmediği de iddia edildi. Bunun yanı sıra protokolün de hiçbir maça gelmeyerek sorumluluktan kaçtıkları düşünülüyor. Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise birçok maçta tribünlerde yerini aldığı bilinmiyor. Fakat taraftar ve futbolcular Valilerini yanlarında görmek istediklerini söylüyorlar.

İSTANBUL’DA KARSSPOR İÇİN DÜZENLENECEK GECE DURMADAN ERTELENİYOR.

Öte yandan Karsspor için İstanbul’daki dernekler tarafından bir gece düzenleneceği ve bu gecede toplanacak yardımlarla Karsspor’un kurtarılacağı şeklinde aldatılan futbolcular ayrıca dertli. Çünkü edindiğimiz bilgilere göre bu gecede toplanacak paranın Karsspor’un alt yapısı için harcanacağı söyleniyor. Oysa Kars’ta alt yapının olmadığını İstanbul’daki iş adamları ve yardımseverler bilmediği söyleniyor. Fakat “önce takımın düşmekten kurtaralım, sonra da bir alt yapı kuralım. Takım bu yıl Bal ligine düşerse bir daha Karsspor diye bir şey kalmaz.” Deniliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler