Karsspor’un yeni kulüp başkanı İşadamı Muharrem Yıldız

Karsspor’un yeni kulüp başkanı İşadamı Muharrem Yıldız

Karslı İşadamı Muharrem Yıldız, bugüne kadar birçok defa maddi destek sunduğu Karsspor'u kulüp başkanı olarak devraldı.

Karsspor’un yeni kulüp başkanı İşadamı Muharrem Yıldız

Karslı İşadamı Muharrem Yıldız, bugüne kadar birçok defa maddi destek sunduğu Karsspor’u kulüp başkanı olarak devraldı. Yıldız, ilk etapta Karsspor’un 3 Eylül’deki Bal ligine katılması ve sahayı kullanabilmesi için gerekli olan 30 bin TL’yi yatırdı. Yıldız’ın sırasında Karsspor için gerekli olan futbolcu ve hocayı ayarlamak ardından da takımı Bal’dan çıkarıp 3. lige çıkarmak. Bunun için hızlı bir alt yapı çalışması başlatılırken, Karsspor’a destek çağrısında bulundu. Taraftar gruplarından sabır isteyen Yıldız, “Bize güvensinler. Karsspor’u güzel günler bekliyor.” dedi.

İşadamı Muharrem Yıldız’ın devraldığı Karsspor’un bugüne kadar ki durumu şöyle:

-Karsspor’un yasal faizi hariç 7 milyon TL borcu var.

-20 dönüm arazisi var. Arazi üzerinde tesis ve petrol için yapılmış bina var ancak binanın petrol ruhsatı falan da yok.

-23 alacaklı tarafından Karsspor tesislerine haciz konulmuş.

-Tesis kullanılır durumda değil

-Karsspor’un kullandığı 1 adet otobüsü var ancak otobüsün kaydı başka şahsın adına ve otobüs kullanılabilecek durumda değil.

-Karsspor tesisini kullanılır duruma getirmek için yaklaşık 75 ile 100 bin TL masraf yapılması gerekiyor.

Karsspor’a teknik direktör ve futbolcu kadrosu kurmak için yaklaşık 700 bin ile 1 milyon TL gerekmekte.

-Yeni yönetime kadro oluşturulmakta sıkıntı yaşandı. Çünkü kimse yönetime girmek istemedi.

“KARSSPOR’A NE OLMUŞ BÖYLE!”

Yukarına bahsedilen olumsuzlukların giderilmesi ve Karssppor’un layık olduğu yerlere getirilmesi için de İşadamı Muharrem Yıldız devreye girdi. Yıldız, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için geldiği Kars’ta takımı sorunlarıyla boğuşurken buldu. Yapılan Olağanüstü Genel Kurulda da yükü devralacak çıkmayınca kolları sıvayarak işe koyuldu. Kulüp  Başkanlığı görevini alan Yıldız, ilk olarak ekibiyle birlikte Karsspor tesislerine giderek inceleme bulundu. Kullanılamaz hale gelen tesislerde mutfağından duşuna, yatak odalarından istirahat odalarına kadar bütün alanların sağlıksız koşullarda olduğu görüldü. Sporcuların yatak odalarında üşümemeleri için ilkel şartlarda pencere aralıklarını muhafaza altına almaya çalıştıklardı, kapıların yerinden çıkmaması için bezlerle sıkıştırma yaptıkları ve daha nice olumsuzlukların içinde oldukları tespit edildi. Bir sporcunun başarıyı elde edebilmesi için gerekli olan olumlu bir imkanın sunulmadığı tesislerde kendi sağlıkları için bile ortamın müsait olmadığı kanaatine varıldı.

Tesislerdeki incelemenin ardından Kafkas Haber Ajansı’nın sorularını cevaplayan İşadamı Muharrem Yıldız, “Karsspor vardı ama kötü hale sokulmuş bir Karsspor vardı. Son anda bir beraberlikle Bal ligine devam eden bir Karsspor vardı. Karsspor’un adı var ama bir türlü sahip çıkılmamış, iyi yönetilmemiş.” dedi.

ADETA MAKARNAYLA BESLENMİŞLER

Yıldız, “Nasıl bir Karsspor devraldınız?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“7 trilyona yakın bir borcu var. Tesis üzerinde de 23 tane icrası var. Hem devlet kurumları hem de özel vatandaşlara borçları var. Geçmiş dönemlere ait borçlar daha fazla. Bu son dönemde de 200 bin TL civarında borç vardı. Hiçbir futbolcusu yok, hiçbir hocası yok. Sadece tesislerle kaldık. Tesisleri de dolaşıp inceledik ve gördük ki bir insanın girip yaşayamayacağı bir durumda. İstanbul’dan, İç Anadolu’dan buraya insanları getiriyorsunuz onların da burada top oynayabilmesi için iyi dinlenmesi lazım ve sizlerin de onlara sağlıklı ortamlar sunmanız gerekiyor. Mutfaklarını gezdik ve baktık ki burada sağlıklı bir ortam yok. Çünkü sporcunun burada düzgün gıda alması gerek. Ayrıca top koşturmaları için de paralarını almaları gerekiyor. Tüm bunları sağlayamazsanız Karsspor’un ne hale geldiği de işte bu hoş olmayan görüntülerle ortaya çıkar. Mutfağını, kilerini gezdik ve ortaya çıkan manzara inanın iç açıcı değil. Adeta makarnayla beslenmişler.”

ONLARIN ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ

Yıldız, Karsspor’un bu olumsuzluklara girmesinde sebep olanlar hakkında yasal işlem başlatacaklarını da ifade ederek, “Karsspor’un içinde bulunduğu durum, borçları ve diğer konuları adaletle inceleyeceğiz. Bazı kasaplara 20-30 bin TL tutarında borçlar bile var. Kars’ta bir kasabın 30 bin TL alacakla bu zamana kadar nasıl hayatını idame ettirdiği gibi şüpheli durumları da inceleyeceğiz. Hakikaten kendi ekonomisine dayalı değil de sahtekarlıkla fatura vererek, kendi alacağı olmayıp da alacağı varmış gibi hilelerle, hurdalarla buradan bir alacak peşine düşmüşler ise hesapları sorulacak. Burayı 7 milyon TL borç haline getirirken de birilerine rant sağlanmışsa bu Karsspor onları vebal altında bırakır. Çoluk çocuklarıyla perişan halde yaşar giderler. Çünkü burada herkesin çoluk çocuklarıyla helal kazandıkları rızkları vardır. Kimisi maça giderek harcıyor, kimisi işadamı olarak yardım ediyor, kimisi esnaf olarak yardım ediyor. Tüm bunları da Karsspor bir yere gelsin diye yapıyorlar. Ama hakikaten kendi alacakları değil de birileri ‘3 kuruş nasıl alırım’ veya ‘Karsspor’dan nasıl geçinirim’ diye bir yol izlemiş bu hale getirmişlerse de onları yüce Allah’a havale ediyoruz. Tabi ki sadece Allah’a havale etmeyeceğiz ve geçmiş süreç için de yasal yollarla inceleyeceğiz. Bu süreç içinde hangi yönetimler gelmiş ise alacaklılar da kimler ise gelip bizlerle yasa önünde hesaplaşacaklar.” diye konuştu.

3 EYLÜL’DE MAÇLAR BAŞLIYOR, ÖNÜMÜZDE KISA BİR SÜRE KALDI

Eksikliklerin giderileceğini de kaydeden Yıldız, “Karsspor’un borcunu önemesi, Karsspor’un hayatını devam ettirmesi için elimizden geleni yapacağız. Bugün müsabakalara ortalama 20 gün var ve elinizde futbolcunuz ve hocanız yok. Bizimle aynı grupta olan takımlara baktığınız zaman onlar takımları hazır kampa bile gitmişler. Hazırlık maçları yapıyorlar, idmanlar yapıyorlar. 3 Eylül’de maçlar başlıyor, önümüzde kısa bir süre kaldı. Önümüzdeki 10 gün içerisinde hocamızla, futbolcularımızla birlikte hızlıca işlemlerimizi tamamlayıp sahaya çıkacağız.” şeklinde konuştu.

KARSLILARDAN BİRAZ SABIR İSTİYORUZ

Karslılardan ve Karsspor taraftarlarından da sabır isteyen Yıldız, “Karslılardan biraz sabır istiyoruz. 2 yıldır Karssporla alakalı bir ilgimiz vardı. Karsspor’a yardımlarda bulunurduk, İstanbul’daki Karsspor taraftarlarına yardımcı olurduk. Karsspor’un önümüzdeki lige devam edebilmesi adına federasyona yatırması gereken miktar vardı ve o miktar yatırılmamıştı. En son bizi aradılar ve son gün dediler. Eğer o miktar yatırılmaz ise Bal ligine bile devam edemeyeceği bize söylendi. Onun için bizde o miktarı yani 25 bin TL’yi yatırdık. Daha sonra sahaların kullanılması için bir 5 bin TL istendi ve onu da yatırdık. Böyle bir süreç oldu.” ifadesini kullandı.

DOĞRU İŞLER YAPACAĞIMIZ NOKTASINDA BİZE GÜVENSİNLER

Yıldız, Karsspor’u devralma sürecinden de söz ederek şöyle konuştu:

“Bizde buraya geçtiğimiz Pazar günü gelmiştik. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanmaya gelmiştik. Bir kongre olmuş ve kongreye gidilmesi gerekiyormuş kimse de sahip çıkmayınca bizde devraldık. Çünkü bırakıp kaçmak bize yakışmazdı. Sıkıntılı bir Karsspor ama ben başaracağımıza inanıyorum. Karslılardan şunu istiyorum özellikle de Karspor taraftarlarından; sabırlı olacağız, doğru işler yapacağımız noktasında bize güvensinler. Biz, Karslıların ve Karsspor’un bir kuruşuna bile dokunmayız. Çar-çur etmeyen bir yol izleyeceğiz. Zaten şu anda bir kuruşu bile yoktur. Kendi çoluk çocuklarımızın helal kazançlarıyla Karsspor’a güzel şeyler yapmaya çalışacağız. Taraftarlardan şunu istiyorum ki Karsspor artık eşleriyle, çocuklarıyla izlemeye gelen taraftarlarla dolsun. Taraftar grubundan küfrü bırakmalarını istiyoruz. Bizler Karsspor taraftar gruplarıyla zaman zaman toplantılarda yapacağız. Belki ilk toparlama sürecinde onları mutlu etmeyebiliriz ama mutlu edeceğimize eminim. İlk toparlama ürecinde maçlarda iyi sonuçlar alamaz isek de sabırla bizi desteklemeye devam etsinler. Çünkü biz fedakarlık ediyoruz. Ne belediye başkanı, ne milletvekili olma gibi bir adımımız yok biz Kars’ı seven birisi olarak Karsspor’a sahip çıkma adına bu işin altına elimizi değil, bedenimizi, kafamızı koymuşuz. Onun için bizi üzmeden, bizim şevkimizi kırmadan, bize moral ve destek vererek el birliği içinde takımı güçlendirelim. Bize destek olsunlar ki doğru şeyler yapalım. Eğer el ele verirsek güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.”

HERKES SEVE SEVE KARSSPOR’U İZLEYECEK

Yıldız daha sonra şunları söyledi:

“Karsspor yaşamalı. Düşünün ki Karsspor varlığını gösteremeyince ballyciler ve diğer kötü alışkanlıklar içinde olanların sayısı artmakta. Bunlar başka spor alanların da hayata geçirilmediği için sporla ilgilenmediklerinden oluyor. Bir Karsspor’umuz var ve onu da ayakta tutmak gerek. Karsspor’un iyi yerlerde olması gerek. Onun için altyapısını hazırlayacağız. Allah nasip ederse Sayın Valimizi de ziyaret edeceğiz, Sayın Belediye Başkanımız ı da ziyaret edip destek isteyeceğiz. Ben inanıyorum ki onlarda yardımcı olacaklardır. Biz güzel işler yapacağız. Önce bir şeyler vereceğiz ondan sonra da diyeceğiz ki ‘bakınız biz güzel şeyler yapıyoruz sizde gelin destek olun.’ Olağanüstü bir kongre oldu ve kongrede aday da olmadığı için tek liste halinde biz girdik ve aldık ve Karsspor Kulüp Başkanlığı görevini bugünden sonra ben devralmış oldum. Yönetim kurulu toplantımızı yapıp görev dağılımlarını oluşturup hızlı şekilde işe koyulacağız. Hocası ve futbolcuların alımıyla ilgili komisyonlar oluşturup “Bismillah” diyeceğiz. 3 Eylül’deki maçlara da çıkacağız. Belki antrenmansız olabiliriz belki kamplara katılmadan böyle alel acele sıkışarak bir program içinde olsak da mutlaka maçlara katılacağız ve bu ligden çıkıp 3b lige gideceğiz yönünde de iddialıyız. Herkes seve seve Karsspor’u izleyecek.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler