Karsspor’un Yıldızı parlayacak

Karsspor’un Yıldızı parlayacak

Liglerin başlamasına çok kısa bir süre kala Karsspor'un geleceği ile ilgili kaygı duyan kulüp başkanlığına oy kullanmaya gittiği salonda bir anda kulüp başkanı seçilen Muharrem Yıldız kolları sıvayarak ilk önce tesislerin tadilatını başlattı.

Karsspor’un Yıldızı parlayacak

Liglerin başlamasına çok kısa bir süre kala Karsspor’un geleceği ile ilgili kaygı duyan kulüp başkanlığına oy kullanmaya gittiği salonda bir anda kulüp başkanı seçilen Muharrem Yıldız kolları sıvayarak ilk önce tesislerin tadilatını başlattı. Daha sonra İstanbul’da yapmış olduğu görüşmeler sonucunda teknik direktör Soner Büyükergun ile el sıkışan Yıldız, “Futbolcu geçmişi başarılar ile dolu ve aynı başarıyı teknik direktörlük kariyeri ile devam ettiren Ankaragüçlü golcü Soner Büyükergun ile “Karsspordasın hedef 3.lig” diyerek anlaştık” dedi.

Yeni hocası ile ilk iş Kars’a gidip eksikleri yerinde tespit eden Yıldız ve Büyükergun bir yandan da takıma ağırlıklı olarak kaliteli ve bölgeyi bilen futbolcular ile görüşmelere başlandı. Bir hafta gibi kısa bir sürede takımı Kızılcahamam’da kamp programına alan Büyükergun, “Bu özverisinden dolayı kulüp başkanına sonsuz teşekkür ediyorum. Başkanımız Yıldız’ın bu hız ve azmi ile Karsspor’un ilk hedef 3. Lige ve daha sonrası içinde üst liglere çıkartacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Futbol takımına kariyerinde 2 gol krallığı bulunan 2.ve 3.lig tecrübeli bölgesel lig de oynadığı 60 maçta 49 gol atan Atilla Çalım’ı geçen yıl 3. ligde Kayseri şeker kalesini koruyan güven Yılmaz’ı, 2.ligden Uğur Bingöl’ü, İstanbul Çatalcaspor’un 3.lige çıkmasında orta sahanın dinamosu umut şahini yine kariyerinde 2.ve 3. lig olan ön libero Vedat Karadağ’ı kadrosuna katan Karsspor, yapmış olduğu bu ilk transferler ile göz doldururken, Fildişi sahili çok yönlü futbolcu adama Guatara ile dev takıma ayrı bir güç ve hava katılmasını sağladı. 5 gün gibi kısa bir sürede takımı Türkiye Kupası’na hazırlamak zorunda kalan Büyükergun çıktığı maçta 2.dk yediği talihsiz bir gol ardından kaçan sayısız gol pozisyonları ve bir penaltı sonucu şansız bir şekilde sonuç alamayarak 1-0 skor ile Artvin’in Arhavi takımına elendi. Buna rağmen ortaya koyulan futbol kısa süreli birliktelik ile göz dolduran umut vadeden bir takım olduğunu gösterdi.

Türkiye kupası maçından sonra başkan Yıldız’ın özel talimatı ile Sarıkamış çam ormanlarının dibinde Alpina konaklarında 2. kamp dönemine başlayıp kondisyon depolayın Karssporlu futbolcular yoğun kamp programında Sarıkamış şehitliğini ziyaret etmeyi de ihmal etmeyerek ecdada bağlılığını ,onlara şehitlikte dua ederek gösterdiler.

Bu arada takıma takviyelere devam eden Karsspor 3.lig ekiplerinden Adliyesporun kampından ayrılan stoper Sedat Bolat ile geçen yıl Çatalca Sporun 3.lige çıkaran kadroda bulunan kaleci Tayfun Yavuz ve Fransa doğumlu 2. ve 3.ligde birçok maçı olan playmaker pozisyonundaki Durdu Ahmet Bolatı ile de sözleşme imzalatarak kadrosunu güçlendirmeye devam etti. Karssporlu futbolculara takım yöneticileri ve teknik direktör Büyükergün’den Sarıkamış piknik alanında mangal keyfi ile futbolcuların morallerini en üst seviyeye çıkartıp birlik ve beraberliği pekiştirmekten yana güzel bir gün geçirdiler.

KARSSPORDAN MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

Bölgesel amatör 2.grupta yer alan Karsspor 2014-2015sezonuna Bayburt deplasmanı ile “merhaba” dedi. Maça çok iyi başlayan Karsspor 3. dk en yeni transferi Ahmet ile 1-0 öne geçti daha sonraki 20 dk oyunun tek hakimi olan Karsspor, Atilla ile yakaladığı fırsatları değerlendirmedi. 25. dk’dan sonra oyunda dengeyi kuran Bayburt Belediyespor, duran top organizelerinde Karsspor savunmasında kaleci güven Yılmaz’ı geçemedi. İlk yarının son dakikasında Ahmet’in ayağından güzel bir organizasyonunda kaleci topu parmaklarının ucu ile kornere çeldi ve ilk yarı bu skor ile bitti.

İkinci yarıya fırtına gibi giren Karsspor, 48.dakikada kaleci Güvenin ve golcü Atilla’nın takipçiliği ve ön sezi ile 2-0 öne geçti. Karsspor’da orta sahada Umut Şahin takımın dinamosu gibi çalışırken kaptan Vedat da bütün enerjisi ile orta sahada mücadele etti. Oyunu kanatlara yayan Karsspor, özellikle sağda Uğur Bingöl ün, solda da Mehmet Tozu’nun bitmek bilmeyen enerjisi etkili oldu ve nitekim uğurun çok iyi taşıdığı ve harika bir orta yaptığı pozisyonda Atilla, şık bir kafa ile kendisinin ikinci takımının da üçüncü golünü attı; dk 67.

Bayburt Belediyespor gerçekleştirdiği ataklarda özellikle 3.bölgeye topu taşımakta sıkıntılar yaşadı ve sonuca etki edecek sefanın gayretlerinde yetmedi. Karşılaşmanın 83.dk yine sağ taraftan Uğur Bingöl’ün muhteşem omuz ortasına rakip savunma ters bir kafa vuruşu ile maç sonucunu belirledi; Karsspor 4 Bayburt Belediyespor 0.

Karşılaşmanın son düdüğü ile tribünlerdeki centilmenlik görülmeye değerdi. Her iki takımı da el ele tribüne çağıran Bayburt taraftarları alkışlar ile takımları tebrik ettiler. Kars’tan gelen yaklaşık 100 taraftarında yoğun tezaharuatı ile Karssporlu futbolcular soyunma odasına uğurlandılar.

YILDIZ’DAN CENTİLMENLİK MESAJI VE PRİM DOPİNGİ

Karspor soyunma odasında sevince ortak olan Karspor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız yaptığı açıklamada öncelikle kısa sürede kurulan bir takım olarak teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimi canı gönülden kutladığını söyledi. Yıldız, “Daha eksiklerimiz var ama kısa sürede onlarında düzelterek yolumuza emin adımlar ile ilerleyeceğiz.” dedi. Yıldız, futbolda şiddetin ve kötü sözlerin olmaması gerektiğini ve benim başkanlığı döneminde buna asla izin vereceğinin vurgusunu da yaparak daha ilk maç olmasına rağmen açıkladığı prim ile futbolcu ve teknik heyeti sevindirdi.

Daha sonra Karsspor taraftar otobüsü ve takım otobüsü eskort eşliğinde Kars’a doğru yola çıktı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler