Kars'ta, Yoğun Bakan Trafiği

Kars'ta, Yoğun Bakan Trafiği

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kars'ta yapılacak olan Lojistik merkezde incelemede bulunmak için geldiği Kars'ta, su anda Türkiye genelinde 19 ayrı yerleşim yerinde, lojistik merkez çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kars'ta, Yoğun Bakan Trafiği

 Türkiye’de 19 ayrı yerleşim yerinde lojistik merkez çalışmaları sürdürülüyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kars’ta yapılacak olan Lojistik merkezde incelemede bulunmak için geldiği Kars’ta, su anda Türkiye genelinde 19 ayrı yerleşim yerinde, lojistik merkez çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Özel uçakla Kars’a gelen Bakan Elan’ı Havalimanı’nda Vali Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve ilgili kurum müdürleri karşıladı.

Elvan, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılması planlanan lojistik merkez alanına giderek incelemelerde bulundu. Proje üzerinde bir süre inceleme yapan Bakan Elvan, “Şu anda özelikle sanayicimizin rekabet gücünün arttırılması, ticaretin daha da güçlendirilmesi amacıyla Türkiye’nin çok geç kaldığı özellikle lojistik merkez yapımı konusunda bakanlığımız ciddi bir hamle başlattı. Şu anda 19 ayrı yerleşim yerinde, lojistik merkez çalışmalarımız Türkiye genelinde devam ediyor. Bu lojistik merkezlerin en büyük avantajı, sanayinin daha hızlı gelişebilmesi, pazarlama imkanının daha hızlı yapılabilmesi, maliyetlerin daha da aşağıya çekilebilmesi açısından son derece önemli. Biz Kars’ı ve Kars’taki lojistik merkezini Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olarak düşünüyoruz. Bizim özellikle Gürcistan, Azerbaycan ve Orta Asya ülkelerine yönelik bu bölgemizin önemli bir potansiyeli var ve o bölgeden bize gelen talepler var.” dedi

Elvan daha sonra şunları söyledi:

“Özellikle Kars’taki lojistik merkez çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu çalışmalar demiryolu inşaatına paralel olarak devam edecek. Önemli olan eş zamanlı olarak bunları bitirebilmek. Şu an biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah 2015 yılında biz fiili olarak kazma vururuz. Ve demiryoluyla paralel şekilde çalışmalarımızı yürütürüz. Tabii burada lojistik merkezin yapılması ikincisi organize sanayi bölgesinin girişinde bulunması son derece önemli. Bu lojistik merkezimizle ikinci organize sanayi bölgesinin daha hızlı tamamlanması ve buradaki yatırımcılarımızın girişimcilerimizin içeriden ve dışarıdan sadece Kars olarak, Türkiye olarak düşünmemek lazım, inşallah biz bu bölgemize dışarıdan da yatırımcı bekliyoruz. Hızla ikinci organize sanayi bölgemiz de gelişecek.. Ben şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Bakan Elvan ayrıca, Lojistik Merkezin Erzurum’da açılıyor olmasıyla ilgili sorular üzerine de şu açıklamayı yaptı:

“Biz tabi ki şu anda burada yapılan merkezi tamamlarız bizim için bir sıkıntısı yoktur. Biz hemen gireriz tamamlarız ama diğer tarafta özellikle demiryolu altyapısını beklemek zorundayız. Kullanamayacaksınız yani aynı anda kullanılması için bir zaman planlaması yapıldı. O çerçevede devam edecek. Siz şunu düşünmeyin ‘efendim Erzurum’a yapılıyor falan’ diye Efendim Erzurum’da kalkınacak, Kars’ta kalkınacak. Siz birbirinize güç vereceksiniz. Erzurum’da da bir lojistik merkez olması sizin lehinize, aleyhinize değil. Özellikle bunu söylemek istiyorum. Bu tür lojistik merkezler ne kadar çoksa, ne kadar çok birbirleriyle bağlantıları varsa o kadar çok gelişmişlik hızlı olur. Bu lojistik merkezler kurulduğunda bunu daha iyi anlayacaksınız. Yoksa bunun Erzurum-Kars meselesi haline getirmeyin. Erzurum’da yapmayalım deseler bile siz diyeceksiniz ki ‘aman haa Erzurum’da da yapalım, bunu Erzurum’da da gerçekleştirelim ki iki lojistik merkez birbiriyle entegre çalışsın, birbirini tamamlasınlar demeniz gerekir. Ki bizde onu yapıyoruz, doğru olanı yapıyoruz. Onun için Erzurum’da lojistik merkez kuruyoruz, inşallah burada kuracağımız lojistik merkezle de bu bölgemizin ekonomik açıdan gelişmesi için çok büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.”kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler