Kars’ta 10 Kasım Etkinlikleri!

Kars’ta 10 Kasım Etkinlikleri!

Kars'ta 10 Kasım Etkinlikleri Kars Valiliği önünde gerçekleştiren törenin ardından Kültür Müdürlüğü salonunda devam etti.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 78'nci yılında Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törene Kars Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Baro Başkanı İbrahim Baştimar, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören Saygı Duruşu, 10 Yıl Nutku banttan dinletilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program Atatürk'ün biyografisi bir öğretmen tarafından okunarak hazırlanan sinevizyonla katılımcılara izletildi.

Daha sonra şiirlerin okunmasıyla devam eden programda, Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabı okundu. Programda ayrıca bir öğretmen tarafından ‘Atatürk ve Milli Birlik-Beraberlik' konulu konuşma gerçekleştirildi.

Program, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerin dinletilmesiyle sona erdi.

kars’ta-10-kasim-etkinlikleri!-(1).jpgkars’ta-10-kasim-etkinlikleri!-(2).jpgkars’ta-10-kasim-etkinlikleri!-(3).jpg

kha

Önceki ve Sonraki Haberler