Kars’ta 10. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi

Kars’ta 10. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi

Kars’ta Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 10. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserlerinde bulunduğu resim sergisi açıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Her yıl geleneksel olarak ülke çapında ve farklı kategorilerde düzenlenen fotoğraf yarışmasına olan ilgi her yıl giderek artıyor. Bakanlık tarafından tarıma olan ilgiyi artırmak, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren fotoğraflar, Kars halkının beğenisine sunuldu.

60 adet fotoğrafın yer aldığı sergi, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı yanındaki parkta açıldı. Sergisinin açılışını Kars Valisi Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı ve Tarım ve Orman Kars İl Müdürü Hüseyin Düzgün yaptı.

Açılışın ardından Vali Öksüz protokol üyeleriyle birlikte fotoğraf sergisini gezerek Tarım ve Orman Kars İl Müdürü Hüseyin Düzgün’den bilgi aldı.

Gazetecilere bir açıklama yapan Vali Öksüz, “Tarım, hayvancılık, toprak, yaşam kaynağı, hepimiz bu yaşam kaynağına bağlıyız. Tarım, hayvancılık ve toprak ülkemizin de en önemli üretim bilincidir aslında. Bizim bu konuda çok duyarlı olmamız, bu farkındalığı mutlaka artırmamız lazım. Köy hayatı, çiftçi hayatı, tarımsal yaşam, hayvancılıkla ilgili faaliyetler tüm Türkiye için önemli olduğu kadar tarım ve hayvancılık yönünden önde gelen ilimiz için çok daha anlamlı çok daha değer taşıyor. Onun için üretici gücü olan çiftçilerimizi her alanda desteklemek, onlara sahip çıkmak bir yandan çok önemli bir yandan da üretici yaşam şartlarını devam ettirmek lazım. Çünkü ülkemizin üretici gücü olan çiftçilerimiz bugün ülkemize katma değer sağlıyorlar. Biz de ilimizde yaklaşık 1 milyona yakın hayvan varlığımızla ülkemizin hayvansal üretimine büyük katkı sağlıyoruz. Bu anlamda bu sergi bu çerçevede çok büyük anlam taşıyor. Hayırlı olsun, çok güzel fotoğraflar var. Herkesin bu köy hayatını, bu üretici hayatı görmesi lazım, bu farkındalığı yaymamız lazım, artırmamız lazım.” dedi.

Karslıların, tüketicilerin ve tarımın içerisinde bulunan tüm paydaşların sergiyi gezmelerini tavsiye ettiğini ifade eden Tarım ve Orman Kars İl Müdürü Hüseyin Düzgün, “Çünkü ülkemiz farklı kültürleri barındıran ve farklı coğrafi özelliklere sahip bir ülkedir. Bu resimlerle ülkemizin sahip olduğu o farklı coğrafyaların bir şekilde içine giriyor, bizler de yaşıyoruz. Hatta gezen insanlardan aldığım yorumları paylaşacak olursam, herkes fotoğrafların içerisinde kendilerini gördüklerini ifade ediyorlar. Bizler bu fotoğraf sergisinin ülkemiz tarım kültürünün fotoğraflarla yaygınlaşması ve tarım kültürümüzün gelişiminde etkili olmasını beklemekteyiz.” ifadesini kullandı.

kars’ta-10.-tarim-ve-insan-fotograf-sergisi-(1).jpgkars’ta-10.-tarim-ve-insan-fotograf-sergisi-(2).jpgkars’ta-10.-tarim-ve-insan-fotograf-sergisi-(3).jpgkars’ta-10.-tarim-ve-insan-fotograf-sergisi-(4).jpgkars’ta-10.-tarim-ve-insan-fotograf-sergisi-(5).jpgkars’ta-10.-tarim-ve-insan-fotograf-sergisi-(6).jpgkars’ta-10.-tarim-ve-insan-fotograf-sergisi-(7).jpgkars’ta-10.-tarim-ve-insan-fotograf-sergisi-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler